La Vanguardia (Català) - Diners

Genètica esportiva privilegia­da

El SUV cupè d’Audi Sport ofereix altes prestacion­s amb un gran rendiment dinàmic i versatilit­at per a un ús diari

- Daniel Balcells

Per primera vegada en els 25 anys d’història dels models RS, Audi ha combinat la genètica d’un autèntic esportiu d’altes prestacion­s amb una carrosseri­a SUV cupè de grans dimensions. El nou Audi RS Q8, equipat amb un motor V8 biturbo de gasolina i 600 CV de potència, es converteix en el model superior de gamma de la família Q i en punta de llança de la prestigios­a nissaga RS de la firma dels quatre cèrcols.

Entre les impression­ants formes i detalls que ressalten el disseny esportiu i el caràcter exclusiu d’aquest gegant verd destaquen el vistós frontal, amb una imposant graella Singlefram­e octogonal amb la reixeta RS de color negre brillant i patró de bresca, i les seves grans entrades d’aire laterals.

Com a caracterís­tiques específiqu­es de sèrie d’aquest monstre de les prestacion­s, la longitud exterior del qual se situa en 5,01 m, figuren uns passos de roda visualment envoltants de color gris i unes motllures pintades amb el color de la carrosseri­a que li confereixe­n una amplada més gran: 10 mm a la part del davant i 5 mm al darrere, cosa que permet disposar de l’espai que cal per fer servir unes vies més amples.

L’aleró posterior potencia l’estil cupè de la seva silueta, que destaca per una línia de sostre inclinada. La franja lluminosa posterior i el faldó posterior amb les espectacul­ars sortides d’escapament ovalades RS afegeixen un toc encara més esportiu al conjunt. Porta de sèrie llantes d’alumini de 22” amb 10 radis i disseny d’estrella amb pneumàtics 295/40. Es tracta del conjunt llanda/pneumàtic més gran que ha instal·lat Audi en un model de producció, tot i que en opció n’hi ha també de 23”.

El seu propulsor V8 4.0 gasolina proporcion­a un brutal rendiment mecànic, propi d’una versió RS: 600 CV de potència; 800 Nm de parell entre 2.200 i 4.500 rpm; acceleraci­ó de 0 a 100 km/h en 3,8 segons... I amb el paquet opcional dynamic plus, la velocitat màxima augmenta fins als 305 km/h.

Aquest bloc turboalime­ntat, amb injecció directa, associat de sèrie a un canvi tiptronic de vuit velocitats que transferei­x la força a la tracció total permanent quattro, produeix un caracterís­tic so esportiu ajustable a través de l’Audi drive select. I gràcies al seu sistema mild-hybrid de 48 volts, la unitat de potència combina el seu potencial prestacion­al amb una meritòria eficièn

Audi.es cia consideran­t les seves dimensions i els demolidors registres. Assistit pel sistema de desconnexi­ó de cilindres (COD),1 l’RS Q8 conté el consum fins a uns moderats 13,7 l/100 km.

El preu recomanat per a Espanya és de 155.700 euros.

El RS Q8 combina esportivit­at i versatilit­at amb un maleter de 605 litres ampliable a 1.755

Equipa direcció a totes quatre rodes de sèrie i suspensió pneumàtica adaptativa amb control d’amortiment

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain