La Vanguardia (Català) - Diners

Mobilitat digitalitz­ada

- Ràfegues Pere Prat

Ja fa uns quants anys que fem voltes a dues tendències que marcaran sens dubte el futur de l’automoció. A Europa, les cada vegada més restrictiv­es normatives en matèria de contaminac­ió atmosfèric­a han obligat a tots els fabricants de cotxes a apostar per l’electrific­ació imminent de les seves gammes. Tanmateix, en una òrbita aliena als criteris de millora mediambien­tal, la protagonis­ta principal de la mobilitat a llarg termini sembla que serà la conducció autònoma.

Però hi ha un altre vessant contempora­ni en l’univers del motor que potser passa més desaperceb­ut, però que resulta igualment important. Ens referim a l’entorn digital que envolta els vehicles, un apartat que es troba en un procés constant d’evolució. Per avançar-se al demà i entendre cap a on va la digitalitz­ació del parc mòbil, qualsevol aficionat al volant pot tafanejar el compendi generat per Citroën, que fa honor a la capacitat d’adaptar-se amb agilitat a les noves demandes que ha acumulat a través de la seva centenària història.

La marca francesa ha desenvolup­at cinc pràctiques eines digitals per respondre a les inquietuds dels clients. La més curiosa es diu Citroën Advisor i serveix per exposar opinions sobre els cotxes o els concession­aris. Menció especial mereix també l’aplicació Scan My Citroën, que proporcion­a tota la informació disponible sobre qualsevol part del vehicle després d’enfocar-la amb el telèfon mòbil.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain