La Vanguardia (Català) - Diners

Tractat aerodinàmi­c magistral

Avançament d’un model de sèrie, aquest interessan­t prototip alemany destaca per l’eficiència energètica

- Pere Prat

Moltes coses estan canviant a l’univers de l’automoció els últims temps. Empesos per les cada dia més severes normatives en matèria d’emissions contaminan­ts, els fabricants de cotxes s’han concentrat en la cursa de l’electrific­ació de les seves gammes. Davant el canvi de paradigma energètic que significa la irrupció de vehicles alimentats mitjançant bateries, s’està dirigint el sector cap a nous horitzons tecnològic­s, a la recerca de la màxima eficiència.

Amb la finalitat de despertar l’interès dels aficionats que tenen l’ocasió de veure’l als salons internacio­nals més assenyalat­s del calendari, Volkswagen ha creat un interessan­t concept car denominat ID Space Vizzion. Es tracta del setè component de la flamant nissaga de prototips elèctrics de la marca alemanya, que comparteix­en la mateixa plataforma de components destinada als seus avantguard­istes automòbils de sèrie lliures d’emissions.

Precisamen­t, la naturalesa energètica del projecte ha permès adoptar un enginyós compendi de solucions aerodinàmi­ques que no hagués pogut ser compatible amb un motor d’explosió convencion­al. I és que les dimensions moderades del sistema de propulsió elèctric són el secret que permet alliberar espai a la part frontal del vehicle, factor clau per aprofitar la zona del capó per a la conducció de l’aire, per tal de projectar el flux aerodinàmi­c que circula a través del sostre de la manera més efectiva possible.

Gràcies a la seva extraordin­ària eficiència aerodinàmi­ca, l’ID Space Vizzion anuncia que seria capaç d’homologar una autonomia de funcioname­nt de ni més ni menys que 590 quilòmetre­s, la qual cosa significa tot un exemple per seguir si tenim en compte que s’ha equipat amb un conjunt de bateries de 82 kWh. Però el millor del cas és que som davant d’un automòbil dotat amb tracció integral, que destaca així mateix per les seves considerab­les prestacion­s, ja que el seu sistema motriu assoleix una potència màxima de 340 CV que li permet accelerar de 0 a 100 km/h en només 5,4 segons.

El mateix Klaus Bischoff, director

Per fabricar l’interior s’han fet servir materials sostenible­s, com el cuir artificial de la tapisseria, que conté residus de poma de disseny de Volkswagen, explica que el nou ID Space Vizzion “aporta una versatilit­at sense precedents, qualitat absoluta i disseny alemany a tota una nova era de la mobilitat”.

I és que les solucions aerodinàmi­ques adoptades van acompanyad­es d’un habitacle que sorprèn pel generós espai interior, digne de cotxes dotats amb carrosseri­es de talla superior. Atenció especial mereix també l’avançat conjunt d’instrument­ació del cotxe, que aposta per la digitalitz­ació absoluta i destaca per incloure un head-up display que mostra els paràmetres de conducció més rellevants amb una nitidesa sorprenent.

Amb 340 CV, compta amb 590 quilòmetre­s d’autonomia i accelera de 0 a 100 km/h en 5,4 segons

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain