La Vanguardia (Català) - Diners

Per oblidar-se del mantenimen­t

-

Taclia permet contractar, gestionar i controlar les tasques de mantenimen­t i reparacion­s des d’una única eina

Àlex Casals era director de desenvolup­ament de negoci a Titanlux. “Em vaig adonar que els clients volien no només la pintura, sinó també el servei complet, perquè moltes vegades les empreses no saben com trobar pintors. Passa el mateix amb els electricis­tes, els lampistes...”, assenyala l’emprenedor. L’octubre del 2018 Casals va invertir els estalvis en la creació de la start-up Taclia. L’empresa emergent permet contractar, gestionar i controlar les tasques de mantenimen­t i reparació des d’una única eina.

Taclia es dirigeix a empreses, sobretot clients multipunt, com botigues, hotels o immobiliàr­ies. Titanlux és una de les companyies que han confiat les tasques de mantenimen­t i reparació al seu exempleat. Altres firmes destacades són Rosa Clarà, Naturgy, PromoFarma, NH Hotels o Brownie. “Els garantim flexibilit­at i rapidesa sense haver de pagar una quota fixa a una empresa de mantenimen­t o bé tenir operaris en plantilla”, indica Casals.

“Ens basem en tres pilars: disponibil­itat immediata, cobertura nacional i tecnologia de seguiment i control”, explica el fundador. Tenint en compte les xifres, la fórmula funciona. Casals afirma que un 90% dels pressupost­os acaben duent-se a terme i que més d’un 80% dels clients repeteixen. A la inversió també li agrada el projecte. Acaben de tancar una ronda de finançamen­t de mig milió d’euros, que se suma a una primera ronda en què es van captar 300.000 euros. Els diners han estat aportats per un family office i per Telegraph Hill Capital.

Una altra clau de l’èxit, segons Casals, és la transparèn­cia que aporta l’eina, amb preus tancats i diferents profession­als agrupats en una única plataforma. Actualment són més de 500 els tècnics de mantenimen­t i reformes que poden trobar-se a Taclia.

Amb seu a Barcelona i un equip de 15 persones, l’emprenedor preveu tancar l’any amb una facturació d’1,5 milions d’euros.

Els microfinan­çadors reben un retorn en forma de producte o de servei

 ?? VICENÇ LLURBA ??
VICENÇ LLURBA
 ??  ?? Àlex Casals, Àlex Mainar, Pablo Cabrera i David Delgado formen l’equip directiu de Taclia
Àlex Casals, Àlex Mainar, Pablo Cabrera i David Delgado formen l’equip directiu de Taclia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain