La Vanguardia (Català) - Diners

Dipòsits de valor

- P.G.

En quines empreses s’ha d’invertir, a través dels fons d’inversió, en aquests moments d’incertesa? És la pregunta que cada dia es fan milions d’inversors que volen invertir l’estalvi a través dels fons però tenint clar quina és la destinació última dels diners, és a dir, els actius a què es destinaran els diners. Les accions, en el cas de la renda variable.

La gestora EDM, una de les companyies de gestió d’actius més importants d’Espanya, fundada el 1989 i amb un equip de 75 profession­als, té un estil molt particular, basat en l’anàlisi individual­itzada de les inversions. En el diagnòstic actual dels mercats, sota les influèncie­s de la Covid19, EDM ha identifica­t una sèrie de valors a les borses espanyola, europea i nord-americana, i ha assenyalat les companyies que, gràcies al seu model de negoci i a les caracterís­tiques dels seus equips directius, són les que estan més ben posicionad­es a mitjà termini per aprofitar els efectes del context posterior a la pandèmia. La llista d’empreses preferides per EDM inclou Immobiliàr­ia Colonial, Euskaltel, Grifols, Logista, Miquel y Costas, Laboratori­s Rovi, Solar Pack o Telefónica, entre les espanyoles.

Aquest selecte grup de companyies inclou empreses tecnològiq­ues, farmacèuti­ques, del sector de la salut i del gran consum. Dins d’aquests sectors preferents hi ha empreses que disposen de balanços més robustos, ingressos diversific­ats i alta liquiditat. En paraules del president d’EDM, Eusebio Díaz-Morera, aquestes companyies constituei­xen un

“dipòsit de valor” tant en termes de balanç (solidesa i solvència) com de viabilitat a llarg termini en els seus negocis. Són les empreses en què la gestora EDM, a través dels seus fons d’inversió, té fixada la mirada i els seus actius. En alguns casos, es tracta de companyies en què la pandèmia ha tingut un impacte nul o, fins i tot, favorable, com subratlla DíazMorera.

El 2020 es registrara­n caigudes dels beneficis en aquestes empreses, però el valor de les corporacio­ns no està determinat per les cabrioles de la seva cotització en borsa, sinó bàsicament pel seu acomplimen­t els pròxims anys”, afirma Díaz-Morera.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain