La Vanguardia (Català) - Diners

Nou motor, més eficiència

El Tívoli estrena un eficient motor gasolina turbo que combina consums reduïts i un notable rendiment

- Ramon Ortiz

Ssangyong és actualment una de les marques més actives en qüestió de novetats. El Tívoli és un dels seus puntals i ara reforça el seu posicionam­ent amb l’arribada d’un nou motor de gasolina de tres cilindres, que combina emissions i consums reduïts amb un excel·lent nivell prestacion­al.

Aquest nou motor denominat G12T, que ja és a la venda, completa la remodelaci­ó de la família de propulsors de Ssangyong duta a terme en els últims mesos, de la qual ja formaven part el motor G15T Turbo gasolina de quatre cilindres, un 1.5 litres de 163 CV, a més del turbodièse­l D16T, un eficient 1,6 litres de 136 CV. El Tívoli ofereix així una oferta mecànica eficient i amb diferents rangs de potència, ajustant-se a cada necessitat.

Aquest atractiu crossover coreà acaba de ser objecte d’una profunda renovació estètica i mecànica i, a la vegada, ofereix una dotació d’equipament més ssangyong.es

Gasolina. 3 cilindres 1.197 cc 128 CV a 5.000 rpm 181 km/h 10,6 s 6,7 l/100 km 422/181/161 cm 1.745 kg 427 litres Cinc anys o 100.000 km completa que inclou de sèrie el sistema de seguretat avançat Ssangyong SASS, a més de millores en el seu comportame­nt i confort de marxa.

El nou motor G12T ha estat desenvolup­at amb l’objectiu d’oferir consums i emissions continguts, un bon nivell de prestacion­s, una excel·lent resposta en tot el rang de revolucion­s i reduïts nivells de vibracions i sonoritat. Associat a un canvi manual de 6 velocitats, és un motor amb bloc d’alumini, de tres cilindres amb 1.2 litres de cubicatge, injecció directa, turbo i filtre de partícules. La potència màxima és de 128 CV i el parell màxim assoleix els 230 Nm, disponible entre el 1.750 i 3.500 rpm.

Entre les novetats tècniques del motor destaquen cilindres i pistons de baixa fricció amb cigo

La nova mecànica de tres cilindres combina eficiència (6,7 l/100 km) i rendiment (0100 km/h en 10,6 s)

El nou motor 1.2 turbo permet gaudir d’una notable resposta des de baixes revolucion­s nyal compensat, col·lectors d’escapament integrats en la culata i refrigerat­s, bomba d’oli de pressió variable, volant d’inèrcia bimassa i arbres de contrarota­ció, a més de cadena de distribuci­ó que abarateix el cost de mantenimen­t.

Els consums i emissions homologats segons la normativa WLTP són de 6,7 l/100 km i 153 gr/k de CO2, respectiva­ment. El nou propulsor està disponible amb els acabats Line, Urban i Prèmium. Els preus del nou Tívoli G12T, incloent la campanya comercial promociona­l i la de finançamen­t, arrenquen en els 13.100 euros per a l’acabat Line, que també està disponible per una quota de 150 euros al mes. L’acabat Urban parteix de 16.100 euros i el Premium, de 17.750 euros.

El Tívoli ofereix la millor distància entre files de seients del segment i un complet paquet de seguretat

 ??  ?? Es beneficia d’una nova suspensió més eficaç i d’una direccióqu­e ofereix millor tacte general
Es beneficia d’una nova suspensió més eficaç i d’una direccióqu­e ofereix millor tacte general
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain