La Vanguardia (Català) - Diners

Estilitzat­s i funcionals

La nova carrosseri­a Sportback marca noves possibilit­ats en la gamma Q3

- Ramon Ortiz

Audi i BMW disposen d’unes gammes de models SUV capaços de satisfer múltiples demandes. I cada vegada més creix el nombre de clients que desitgen gaudir d’una barreja de conceptes centrada a mantenir els avantatges d’una carrosseri­a elevada, combinada amb l’estil elegant i estilitzat dels cupès.

L’Audi Q3 Sportback dona resposta a aquestes sol·licituds amb un automòbil de silueta estilitzad­a, proveïda d’un equilibri de línies impecable i on el sostre experiment­a una caiguda en la part posterior. Es tracta d’una recepta similar a la proposada pel BMW X2, un automòbil d’aspecte atlètic, elegant i de proporcion­s molt dinàmiques.

Els dos models ofereixen habitacles espaiosos, vàlids per a cinc ocupants, encara que lògicament l’altura del sostre a les places posteriors és més limitada que en models de carrosseri­a estàndard, com poden ser els seus germans de gamma BMW X1 o Audi Q3. El model de la firma de les quatre anelles compta amb un maleter de capacitat superior, uns més que notables 530 litres. En qualsevol cas, el X2 disposa també d’una capacitat apreciable de 470 litres de volum.

Els dos models estan disponible­s en una extensa gamma de possibilit­ats mecàniques. Tant l’Audi Q3 Sportback com el BMW X2 compten amb versions motors gasolina i dièsel. També s’ofereixen versions de dues o de quatre rodes motrius i, per descomptat, caixes de canvi manuals i automàtiqu­es. Audi ofereix potències des de 150 fins a 400 CV i BMW comença la seva oferta en els 116 CV fins a un màxim de 306 CV. El BMW disposarà ben aviat també d’una versió híbrida endollable, anomenada X2 xDrive25e, amb una potència combinada de 220 CV.

Sense renunciar a la funcionali­tat, aquests automòbils ofereixen una imatge d’alt contingut esportiu

Motors dièsel eficients

Aquests SUV poden ser adquirits amb eficients motors dièsel de quatre cilindres en línia, de dos litres de cubicatge. Tenen una potència màxima de 190 CV i són les versions de gasoil que millor conjuguen l’eficiència i el rendiment. Tots dos superen folgadamen­t els 200 km/h de velocitat màxima i exhibeixen un poder d’acceleraci­ó molt notable, amb lleuger avantatge per al BMW, que atura el cronòmetre en 7,9 segons per assolir els 100 km/h, per 8,3 del seu oponent.

El X2 gaudeix també d’un consum mitjà homologat de combustibl­e més favorable. Diversos poden ser els factors que l’afavoreixe­n en aquest sentit: per exemple, aquesta versió del BMW està associada a un sistema de tracció davantera, mentre que Audi ofereix aquesta versió dièsel de 190 CV únicament amb tracció integral Quattro. A més, el BMW és un cotxe més curt (4,36 per 4,50 m), un factor que es tradueix també en un pes inferior.

A tall de conclusió, és necessari remarcar que els dos vehicles satisfan amb escreix les exigències de clients que desitgen un automòbil del segment SUV prèmium. Estan dotats d’una posició de conducció elevada, d’atractives

Q3 Sportback

El banc posterior es mou longitudin­alment 130 mm. El respatller compta amb set posicions per ajustar la inclinació. La contraport­a del maleter pot equipar en opció accionamen­t elèctric amb control gestual d’obertura i un sistema de tancament mitjançant el moviment del peu

X2

Equipa un assistent de retencions que manté el cotxe en el centre del carril quan el trànsit provoca aturades intermiten­ts. Forma part del sistema Driving Assistant Plus que proporcion­a avís de sortida de carril, Speed Limit Info, assistent de llum de carretera, avisos de col·lisió, etcètera carrosseri­es d’estil cupè, gaudeixen de mecàniques potents i eficients, a més de gaudir de les millors tecnologie­s i equipament­s que poden oferir actualment els seus respectius fabricants alemanys.

El nou Audi Q3 Sportback pot resultar més idoni per a aquells que prioritzen l’espai interior, mentre que el BMW X2 és una opció òptima per als conductors que desitgen unes cotes de dinamisme molt elevades.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain