La Vanguardia (Català) - Diners

Retro, però chic

Amb l’essència clàssica dels escúters mítics de la marca, torna la Lambretta, amb tecnologia actual

- Jordi Botella

De la mà de la firma austríaca KRS Group, la nova Lambretta V-Special 125 s’afegeix per dret propi a l’actual oferta d’escúters urbans d’estil jove i atractiu.

Respecte al disseny, no hi ha cap dubte que en KRS han aconseguit recuperar fidelment l’estil Lambretta. Sota la seva atractiva carrosseri­a s’amaga un rígid xassís d’acer envoltat per una estructura de xapa, la mateixa solució feta servir per aquesta marca des que es va fundar el 1948. Fins i tot el manillar manté intacte el seu disseny original amb la seva caracterís­tica forma rectangula­r i la ubicació de la pantalla d’instrument­s en la part superior. El mateix es pot dir del seient, que continua sent pla com era habitual en aquesta marca italiana. Un disseny que aporta una gran comoditat als seus dos passatgers.

Un altre detall que s’ha respectat és la forma original del far davanter i de la petita reixeta que amagava la botzina. Tots aquests petits detalls permeten que el conjunt final sigui absolutame­nt fidel a l’autèntica Lambretta de la dècada dels 60 del segle passat. Com a opció, per als més exigents, la firma ofereix la possibilit­at d’elegir entre un parafang alt i fixat al xassís (Fix Fender) o un de plàstic que es munta a la forquilla (Flex Fender). Aquesta última posició de moda en els anys 60 i 70 per les famoses bandes dels Mods a Londres.

Malgrat el seu indubtable estil retro, la nova Lambretta V-Special va equipada amb els més moderns elements tecnològic­s. Full led, obertura remota del seient que, a més, disposa d’un es

Per no deixar ni un sol cap per lligar, es pot disposar de multitud d’accessoris en un ampli catàleg per personalit­zar cada unitat. En suma, es tracta d’una elegant aposta per moure’s amb estil pai per a un casc de tipus jet. Hi incorpora també una presa USB i un quadre de comandamen­ts analògic que inclou una pantalla LCD en la qual es pot accedir a la informació més rellevant. A l’escut davanter es disposa d’una àmplia guantera amb presa de 12 V a l’interior i, òbviament, no hi falta tampoc un pràctic ganxo per a bosses.

La suspensió davantera es compon d’una forquilla telescòpic­a, mentre que la suspensió posterior es confia en un amortidor. Les llantes de 12 polzades, inspirades en les dels anys 60 i bona part dels 70, disposen de fre disc en els dos eixos amb sistema de frenada combinada (CBS)

Així mateix, la nova Lambretta disposa del provat i eficient motor SYM Fiddle 125. Es tracta d’un motor de quatre temps monocilínd­ric que és tota una garantia d’ús per la seva fiabilitat, amb una potència de 10 cavalls més que suficient per moure’s en l’entorn urbà, fins i tot també per a recorregut­s interurban­s.

V-Special 125

La nova Lambretta s’ofereix en una variada gamma de colors. Es proposa, fins i tot, una edició especial anomenada Lambretta Pirelli, en negre, amb uns rivets vermells, de la qual només es faran 999 unitats

L’edició especial Pirelli destaca per la seva decoració en color negre mat

La velocitat màxima és de 95 km/h, una xifra molt vàlida per a ciutat i voltants

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain