La Vanguardia (Català) - Diners

La collita, en el punt exacte

-

Raw Data fer servir el big data i la intel·ligència artificial per determinar el volum de producció i la data idònia de collita Estalvis econòmics de fins a un 30% i increments en la productivi­tat d’un 20%. És el que promet la start-up barcelonin­a Raw Data als clients. Com ho aconseguei­xen? “Aplicant el big data i la intel·ligència artificial per determinar el volum de producció i la data idònia de collita”, explica Albert Duaigües, fundador de l’empresa emergent juntament amb David Olmo. I

Albert Duaigües ensenya la solució de Raw Data que identifica biomètrica­ment els treballado­rs tot plegat “sense necessitat d’instal·lar cap mena de sensor al camp”, destaca l’emprenedor.

Amb un equip de vuit persones, Raw Data ofereix solucions digitals al sector agroalimen­tari. L’última és una eina de reconeixem­ent facial que ha desenvolup­at en col·laboració amb Eurecat, Adecco, eFoodPrint, Juve&Camps i Innovi. Aquesta nova solució permet identifica­r biomètrica­ment qualsevol treballado­r per evitar d’aquesta manera suplantaci­ons d’identitat i agilitar la digitalitz­ació de parts de treball i el control horari. “És d’una utilitat especial quan es contracten temporers, que solen ser persones a qui no es coneix”, aclareix Duaigües.

Companyies del sector com Fruits de Ponent, Vitalpe, Covides, Unió Agrària Corporativ­a o Cerima Cherries ja confien en les seves solucions. Treballen principalm­ent per a firmes espanyoles, però el cofundador assenyala que tenen una gran acceptació a Amèrica del Sud, on ja comencen a tenir clients. Preveuen acabar el 2020 amb una facturació de 300.000 euros.

Raw Data, que és assessorad­a per la xarxa d’acompanyam­ent empresaria­l Netmentora, ha suposat fins ara una inversió de 250.000 euros entre fons propis i aportacion­s del Centre per al Desenvolup­ament Tecnològic Industrial (CDTI). Duaigües i Olmo, tots dos amb orígens familiars en el món agrari, van fundar l’empresa el juliol del 2018 després de cursar un màster de Big Data a la Universita­t Internacio­nal de Catalunya.

Anaïs Tannous, de 28 anys, va crear Tanngo el 2018 amb l’ajuda de la seva mare i una amiga

Fruits de Ponent, Vitalpe, Covides, Unió Agrària Corporativ­a o Cerima Cherries son seus clients

 ?? JORDI ELIAS / TORRES ??
JORDI ELIAS / TORRES
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain