La Vanguardia (Català) - Diners

De concert per la xarxa

-

Scenikus permet fer espectacle­s en directe de manera virtual i reactivar el sector cultural

El grup Bvocal va tornar als escenaris el 21 de juny gràcies a la plataforma Scenikus, que li va possibilit­ar actuar en directe per a 15 països d’Europa i Àsia. Es tracta d’una bona notícia per als fans del grup, però encara més per als seus integrants, que han vist com la Covid-19 ha paralitzat la seva activitat.

“La decisió de crear la plataforma Scenikus Streaming es va prendre el 13 de març quan vam veure el que venia amb el coronaviru­s. En només 45 dies ja estava operativa, gràcies a haver-hi dedicat hores de dilluns a diumenge”, explica Carlos Uceda, fundador de la start-up juntament amb Jaume Carreras.

La innovació està arrelant, sobretot entre els artistes, que veuen en Scenikus una manera de monetitzar la seva activitat. “Disposem d’una cartera de 400 artistes, i hi ha llista d’espera d’artistes de tot el món per inscriure-s’hi”, afirma Uceda.

Amb oficines a Barcelona i Madrid i un equip de 32 persones, Scenikus ha rebut fins ara tres rondes d’inversió del que es coneix com friends, family and fools (amics, família i incauts), de 297.571 euros.

Tenen llista d’espera d’artistes que volen anar a la seva plataforma

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain