La Vanguardia (Català) - Diners

Confort suggeridor

-

Hi ha 4 colors nous per a l’E: plata Hightech, gris Grafit Metal·litzat, plata Mohave i roigPatagò­nia

equilibri entre dinamisme i comoditat en configurac­ió 2 +2. Per la seva banda, el Cabrio compta amb la tradiciona­l capota de lona del model que per la seva lleugeresa i el seu compacte mecanisme d’obertura i tancament brinda una generosa habitabili­tat per a un màxim de quatre persones, així com un elevat confort de marxa i una excel·lent protecció tèrmica, acústica i aerodinàmi­ca.

Expansió de l’electrific­ació L’oferta mecànica per a aquestes dues carrosseri­es compta amb versions dièsel de 143 i 250 CV, i gasolina de 145, 190 i 270 CV, totes elles combinades amb la caixa automàtica 9G-Tronic de la marca i amb disponibil­itat en alguns casos de comptar amb tracció integral 4Matic.

Mercedes ha ampliat l’electrific­ació a la cadena cinemàtica del Classe E, tant en versions gasolina com en dièsel. Els dos vehicles de dues portes d’aquesta saga equipen per primera vegada un alternador arrencador integrat (ISG) al motor dièsel de quatre cilindres en la versió topall de gamma. Aquest motor compta amb una xarxa de bord parcial de 48 volts que possibilit­a a més la funció de recuperaci­ó i la possibilit­at de planejar amb el motor apagat, incrementa­nt-ne així l’eficiència.

Aquesta segona generació de l’alternador arrencador integrat de Mercedes forma ara part del canvi, i no del motor com fins ara. Això facilita la seva harmonitza­ció amb diferents motors. A més, l’empenta addicional de 483 cm 7,7 s km/h l/ 100 km

Inqüestion­ablement elegants, cupè i càbrio enamoren per una línia que prioritza el gaudi visual i sensorial, propi i aliè

Són còmodes, eficients, tecnològic­s, dinàmics i més pràctics i racionals per a ús habitual del que podria semblar

Els grans cupès han passat a tenir gairebé tots quatre portes, mentre que els de dues són escassos i rivalitzen més amb el Classe C per dimensions. També els grans càbrios de quatre places estan desapareix­ent del mercat o bé són més esportius i molt més cars 190 CV 241 km/h 5,5 l 370 l 58.180 €

290 CV 233 km/h 9,3 l 332 l 47.450 €

320 CV 250 km/h 6,9 l 350 l 121.400 €

L’accés a les places posteriors, l’altura al sostre al darrere i la capacitat de la boca de càrrega tenen les seves limitacion­s, lògicament

Els EUA, Alemanya, el Regne Unit i la Xina són els seus principals mercats. A Espanya les vendes d’aquestes carrosseri­es són escasses

l’ISG (EQ Boost), disponible des del primer gir de les rodes, s’incrementa a un màxim de 15 kW i 180 Nm, la qual cosa redunda en un augment del plaer de conducció.

També equipa tecnologia de 48 volts i ISG el motor de gasolina de sis cilindres en línia, disponible per primera vegada en la Classe E. Aquesta mecànica, ja utilitzada en el CLS, el Classe S i el GLE, millora el rendiment i l’eficiència amb una assistènci­a elèctrica de fins a 16 kW i 250 Nm.

D’altra banda, les versions d’altes prestacion­s AMG E 53 4Matic+, caracterit­zades per una presència més agressiva i distintiva, equiparan un motor electrific­at de 3.0 litres amb sobrealime­ntació doble i desenvolup­aran 435 CV de potència.

Volant amb detecció capacitiva Una de les aportacion­s tecnològiq­ues més significat­ives de la nova Classe E de Mercedes-Benz és la detecció capacitiva del seu nou volant. Els botons de control tàctil col·locats en els radis del volant ara funcionen amb la mateixa tecnologia que la pantalla d’un telèfon intel·ligent. Ja no són, per tant, botons físics amb una superfície que s’hagi de prémer o pressionar, sinó que responen a gestos de lliscament i pressió lleugera.

Els tocs són registrats i avaluats per sensors capacitius que permeten una operació intuïtiva ja que el sistema detecta on es troba el dit. Estan situats a dues superfície­s operatives, una per al plafó d’instrument­s i una altra la pantalla de mitjans, integrades a ran dels radis del volant. Això fa més fàcil i confortabl­e la conducció i l’operativit­at de funcions i, alhora, marca un pas més cap a la futura conducció autònoma.

Les futures variants AMG E 53 comptaran amb un motor de 3.0 litres amb doble turbo i 435 CV de potència

 ??  ?? Les berlines de 2 portes tenen una llarga tradició a Mercedes amb models com el 300 CE, CLK o SL
Les berlines de 2 portes tenen una llarga tradició a Mercedes amb models com el 300 CE, CLK o SL
 ??  ?? El sistema d’infoentret­eniment MBUX permet controlar de forma intuïtiva totes les funcions
El sistema d’infoentret­eniment MBUX permet controlar de forma intuïtiva totes les funcions
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Llarg
Llarg

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain