La Vanguardia (Català) - Diners

Evolució integral

L’ASX estrena motor, augmenta la connectivi­tat, incrementa la seguretat i millora el dinamisme

- Ramon Ortiz MITSUBISHI ASX MPI CVT 4WD MÉS MENYS

El crossover ASX és un pilar fonamental en la gamma del fabricant japonès Mitsubishi. Des del seu llançament el 2013 s’han venut més d’1,3 milions d’unitats i al mercat espanyol es van matricular 7.000 ASX durant el passat exercici. La prestigios­a firma japonesa ofereix ara nous arguments per decidir-se per un model que evoluciona de manera integral en tots els apartats. Aquest carismàtic vehicle estrena una part davantera modificada en la qual són novetat la graella, el para-xocs i el sistema d’il·luminació Bi-lED davanter.

El nou ASX estrena un motor gasolina atmosfèric MPI que compleix amb la normativa Euro 6 D-Temp. Els seus elàstics 150 CV de potència permeten disposar d’una resposta notable des de baixes revolucion­s, assolint les seves millors sensacions per sobre de les 4.000 rpm. La variant equipada amb canvi automàtic afegeix confort de conducció i permet obtenir uns consums de combustibl­e més reduïts, encara que alenteix la capacitat d’acceleraci­ó respecte a la versió equipada amb canvi manual.

La qualitat de producte es beneficia d’interessan­ts novetats. A l’interior podem gaudir de tapisserie­s de tela i cuir d’un tacte molt agradable. Al volant de l’ASX, el conductor gaudeix d’una experiènci­a més gratifican­t gràcies a un nou tablier amb ergonomia millorada. Ara resulta més senzill gestionar els controls del climatitza­dor i una pantalla de 8 polzades permet accedir amb facilitat a totes les dades dels serveis d’informació i entretenim­ent, uns apartats on l’ASX gaudeix de noves funcionali­tats de connectivi­tat.

Valor afegit

El nou Mitsubishi ASX és un automòbil que compta amb bones cotes interiors d’habitabili­tat. La seva notable amplada interior fa que tres passatgers hi puguin viatjar amb certa comoditat a les 80 60 40 20 11,7 s km/h l/ 100 km 120 140 160

Millora el comportame­nt a la carretera i gaudeix d’una excel·lent protecció per als seus ocupants

La tracció 4WD d’aquesta versió aporta un important plus de seguretat dinàmica en superfície­s lliscants 8,2

El registre homologat d’acceleraci­ó de 0 a 100 km/h és per sobre dels 11 segons

Concebuda per practicar una conducció suau i confortabl­e, la caixa automàtica no destaca per la seva rapidesa

Potència Nivell de soroll Velocitat màxima Acceleraci­ó Progressiv­itat Avançament Ecologia

Posició del conductor Accés a bord Visibilita­t exterior Comoditat Insonoritz­ació Habitabili­tat Modularita­t Maleter Funcionali­tat

Suspensió Direcció Frens Canvi Estabilita­t Confort Aplom en recta Maniobrabi­litat

Ciutat Carretera Autopista

Equipament Acabat Materials Seguretat Consum

places posteriors i la capacitat del maleter supera els 400 litres de volum útil.

Un dels factors que diferencie­n l’ASX de la majoria dels competidor­s és la possibilit­at de comptar amb tracció integral. Referent en aquest tipus de tecnologia gràcies a les més de vuit dècades d’experiènci­a, la tracció 4WD de Mitsubishi millora la seguretat de conducció en tota tipologia de superfície­s.

El vehicle funciona amb tracció total en la modalitat 4WD Auto. D’aquesta manera no és necessari preocupar-se de res, ja que el sistema gestiona de forma constant i automàtica la transferèn­cia de parell entre els dos eixos. Si les condicions d’adherència són molt adverses, el sistema disposa de la modalitat 4WD Lock que transferei­x més parell a les rodes posteriors. També està disponible la modalitat 2WD, idònia per a una conducció en sec i sense dificultat­s. En aquesta funció, el vehicle mostra tota la seva agilitat –el xassís és ara més rígid– i es redueixen els consums de combustibl­e. Al marge dels beneficis de la tracció total, l’ASX completa una excel·lent seguretat amb múltiples ajuts a la conducció.

En definitiva, Mitsubishi compta amb un ASX més modern, atractiu i competitiu en el seu segment. A més, és possible gaudir d’una interessan­t oferta comercial en col·laboració amb Santander Consumer Finance.

Es tracta d’una campanya denominada #Arrancamos­DeNuevo i que permet adquirir ara un vehicle de Mitsubishi i començar a pagar-lo l’any que ve.

 ??  ?? L’eficàcia de la tracció integral facilita avançar per superfície­s lliscants amb un plus de seguretat
L’eficàcia de la tracció integral facilita avançar per superfície­s lliscants amb un plus de seguretat
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain