La Vanguardia (Català) - Diners

Entre dos mons

Aventurera i pràctica alhora, l’Honda X-ADV trenca motllos i sorprèn per la seva funcionali­tat

- Albert Alsina

Els automòbils de tipus SUV o també anomenats crossovers estan realment de moda. Són models adaptats a un nou temps en què els usuaris necessiten un vehicle per a tot. Un vehicle pràctic per al dia a dia i que, a més, ofereixi estones de diversió en cap de setmana. Doncs això és el que justament ofereix l’Honda X-ADV. Un escúter realmente pràctic, a mig camí entre una moto trail i una moto de ciutat, que pren com a base el model Integra, però amb una posició de conducció més dreta i elements que l’acosten al món off road per aconseguir augmentar la seva polivalènc­ia de forma francament espectacul­ar.

El seu funcioname­nt és realment bo, i gràcies al gran equipament tecnològic del que disposa pot circular amb gran eficàcia i seguretat. El seu motor bicilíndri­c en paral·lel permet unes acceleraci­ons molt bones, i s’adapta a qualsevol situació de conducció amb una facilitat inusitada gràcies a la caixa de canvis de doble embragatge automàtica DCT, en la qual el conductor decideix gràcies a les diferents maneres com conduirà. Si s’opta per la manera D, el seu funcioname­nt és molt suau i amb un consum realment contingut, mentre que amb la manera S, amb tres punts, ofereix una gran esportivit­at amb un esperit més transgress­or.

L’estampa esportiva de la seva carrosseri­a amaga una part cicle un tant diferent dels escúters convencion­als. I encara que el seu pes se situa una mica per sota dels 240 quilos i el seu seient està a 820 mil·límetres d’altura, és possible realitzar una conducció molt agradable en ciutat i realment dinàmica en carreteres plenes de revolts. A més, el conductor pot circular divertint-se per qualsevol tipus de via gràcies a la pantalla davantera regulable en altura.

La suspensió compleix a la perfecció. Destaca la forquillad­avantera invertida i la llanta de 17 polzades amb pneumàtic mixt, una combinació perfecta per disposar d’agilitat en ciudad i asfalt

No és una trail o enduro, però compleix amb escreix la condició de moto multiusos

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain