La Vanguardia (Català) - Diners

Comença la cita prèvia per fer la renda

-

La campanya de la renda 2021 crema noves etapes. Gairebé entrant a l’últim mes, des d’aquesta setmana ja es pot demanar cita prèvia per ser atès a les oficines de l’Agència Tributària i la seva xarxa de centres col·laboradors. Així, el contribuen­t tindrà l’ajuda d’un funcionari per elaborar la seva declaració de l’IRPF i liquidar el tràmit amb Hisenda, amb marge fins al 30 de juny.

Pel que fa al calendari, les cites es fixaran per a l’1 de juny en endavant, amb el 30 de juny com l’última jornada amb atenció presencial, en què s’acaba la campanya. Al seu torn, el 29 de juny serà l’últim dia per sol·licion tar cita prèvia. Abans de llançarse a buscar dates, cal tenir en compte que no es fan declaracio­ns de contribuen­ts amb rendes de treball de més de 65.000 euros i capital mobiliari que passi els 15.000 euros; quan s’arrenden més de dos immobles –o es fan dos contractes–; si es lloguen pisos turístics en plataforme­s; en activitats profession­als o empresaria­ls en estimació directa; quan hi ha transmissi­ó de més de dos immobles o accions de més de dos emissors, o si el 2021 s’han transmès béns adquirits per una herència o una donació.

Com a màxim, un contribuen­t pot demanar dues cites prèvies, no es compten les concertade­s i anul·lades. Es pot demanar a través del portal de la Renda 2021, des de l’apartat “cita prèvia de renda” i identifica­r-se amb DNI/NIE electrònic, certificat, Cl@ve o número de referència. Com a alternativ­a, es pot tramitar des de l’aplicació oficial de l’Agència Tributària o per telèfon, trucant al 91-553-00-71 o 901-22-33-44 de dilluns a divendres de 9 a 19 hores.

Quan es fixi una data, si s’ha facilitat un mòbil es rebrà un SMS amb les dades del dia, centre, hora i enllaç a la documentac­ió necessària. També es pot rebre un correu electrònic si es dona aquesta informació.

L.F. Florio

Dates L’atenció presencial començarà dimecres vinent, 1 de juny, i s’acabarà el 30 de juny, al final de la campanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain