La Vanguardia (Català) - Diners

La ‘start-up’ que posa ordre als patinets

-

Qoob ha creat unes estacions de càrrega i aparcament pensades per a oficines o centres educatius, entre d’altres Mentre estava en una reunió parlant sobre les oficines del futur, Eduard Albors va ser testimoni de l’ensopegada d’un treballado­r amb el patinet elèctric d’un company de la feina. El que per a molts hauria estat una simple anècdota sense importànci­a, va fer pensar molt a Albors. “Vaig estudiar el problema i vaig veure que els propietari­s deixaven carregant els patinets allà on podien, sense que hi hagués un espai reversat on no molestessi­n i estiguessi­n protegits. A més, havien de portar el carregador de casa perquè no hi havia un carregador universal”, explica.

Com a arquitecte dedicat al disseny d’oficines per a multinacio­nals, Albors va començar a treballar per posar ordre en aquest tema. El resultat són unes estacions de càrrega i estacionam­ent que poden ubicar-se tant dins com fora d’edificis d’oficines, centres educatius, esportius o comercials... No està sol en una aventura tan gran. S’ha associat amb José Bauza, economista i “amic de tota la vida”, i amb Joaquim Sant, l’enginyer darrere de la tecnologia de les estacions. Tots tres van fundar la start-up Qoob el novembre del 2019.

El destí va voler que la covid els agafés just quan acabaven de llançar el seu primer projecte pilot, a l’edifici de la torre Glòries de Barcelona. Però no hi ha mal que per bé no vingui: “Vam aprofitar el confinamen­t per

Joaquim Sant, Eduard Albors i José Bauza van fundar Qoob el novembre de l’any 2019 desenvolup­ar una plataforma de serveis associats a la micromobil­itat elèctrica”, assenyala Albors. Des d’aquesta plataforma, l’usuari pot, per exemple, solucionar una avaria sense necessitat d’anar a un taller o bé conèixer els detalls de l’ús del seu vehicle en temps real.

En l’actualitat, són més de 2.000 els usuaris de l’app de Qoob i les seves estacions estan repartides per edificis de tot el país i fins i tot tenen una petita presència al Brasil. Han patentat la solució a Espanya, França, Portugal i Itàlia i estan tramitant la patent al Regne Unit, amb vista a fer el pas cap a aquests mercats. Per accelerar el creixement i internacio­nalitzar-se, els fundadors estan testant la possibilit­at de fer una ronda d’inversió els pròxims mesos.

Amb seu a Barcelona i un equip de cinc persones, Qoob fabrica les seves estacions a Saragossa. La start-up té l’ajuda de Netmentora, la xarxa europea en què líders d’empreses ajuden emprenedor­s. El 2021 van arribar a una facturació de 185.000 euros i aquest any els emprenedor­s preveuen arribar als 450.000 euros.

Poques ensopegade­s han estat tan profitoses com la que va presenciar Albors.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain