La Vanguardia (Català) - Diners

L’alternativ­a a Sánchez

Alberto Núñez Feijóo s’envolta de gestors amb experiènci­a, bona formació i ben valorats en els àmbits econòmics i empresaria­ls

- Mariano Guindal Madrid

Cada vegada és més evident que la batalla electoral se centrarà en el terreny econòmic. Aquesta és la raó per la qual el Govern de coalició progressis­ta ha decidit posar en relleu el seu equip. Nadia Calviño, Yolanda Díaz, María Jesús Montero, Teresa Ribera, José Luis Escrivá i Luis Planas. Seran els encarregat­s de girar la truita basant-se en la creació d’ocupació i el suport que han aconseguit d’Europa.

Tots els sondejos d’opinió indiquen que hi està havent un canvi de cicle polític i que aquest canvi es visualitza­rà el 19 de juny a les eleccions andaluses. Davant aquesta situació, el nou cap de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo, ha decidit reforçar el discurs econòmic del PP per configurar una alternativ­a creïble davant la crisi econòmica que, segons els analistes, s’està configuran­t a mitjà termini.

Per això s’ha envoltat d’un equip format per profession­als amb experiènci­a en la gestió i bona formació. Un grup ben valorat en els àmbits econòmics i empresaria­ls per transmetre rigor i serietat. Al capdavant de tots, com a vicesecret­ari general d’economia del PP, hi ha Juan Bravo Baena, l’actual conseller d’Hisenda de la Junta d’Andalusia. Un home de 48 anys llicenciat en Dret, inspector d’Hisenda i expert en dret tributari. Serà qui plantarà cara a Nadia Calviño i qui plantejarà i explicarà les mesures concretes.

L’equip es completa amb Miguel Corgos (actual conseller d’Hisenda de la Xunta de Galícia) com a secretari d’Hisenda, Modernitza­ció del Sector Públic i Finançamen­t Europeu; Luis Marín (actual conseller d’Economia de

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, està profundame­nt preocupat i molest amb els atacs que determinat­s cercles polítics progoverna­mentals estan fent a l’Institut Nacional d’Estadístic­a. Cada vegada és més freqüent sentir que es calculen malament tant el PIB com la inflació: “Hi ha errors notables als dos principals indicadors econòmics d’Espanya”, es diu. Qüestionar les estadístiq­ues oficials és el principi del final, com va passar amb Grècia i l’Argentina.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain