La Vanguardia (Català) - Diners

Andbank creix i impulsa el seu negoci un 60% a Catalunya

L’entitat de banca privada bat el seu rècord en volum de negoci a Espanya, amb 17.307 milions d’euros el 2021; al mercat català es consolida fins a arribar als 5.267 milions

- Alejandro Teodoro

Andbank consolida la seva posició al complex entramat de la banca privada a Catalunya. I ho fa amb els millors resultats dels seus deu anys de trajectòri­a, no només a la plaça catalana, sinó al global del mercat espanyol. Tot just va acabar el 2021, l’entitat va incrementa­r un 60% el seu volum de negoci a Catalunya, fins a arribar als 5.267 milions d’euros. Això suposa un 30% del total del banc, amb una xifra de 17.307 milions d’euros.

La bona marxa d’Andbank a Catalunya està fonamentad­a en quatre arguments sòlids, dins d’un context favorable, en què la banca privada ha gaudit de bones oportunita­ts per impulsar els seus negocis amb l’enfortimen­t del marc regulatori. I tot això malgrat el clima d’incertesa global que impera aquests darrers anys. Aquestes quatre raons abordades per la companyia són, d’una banda, l’increment de posicions dels clients i, per l’altra, la incorporac­ió d’una vintena de nous banquers i agents –en un mercat dinàmic amb nombrosos moviments experiment­ats durant el 2021–.

Andbank també explica el seu creixement per la integració de la cartera de Degroof Petercam Spain, una operació que va fer un any al febrer, i que va suposar la incorporac­ió de més de mil clients i un volum de negoci pròxim als 1.350 milions d’euros. La revaloritz­ació de les carteres, amb una mitjana d'un 6%, és un altre dels motius apuntats pel banc aquest any de xifres rècord. “La nostra diferencia­ció prové de l’enorme talent que tenim al nostre equip, així com de l’amplíssima oferta de productes d’inversió que posem a disposició dels nostres lients, amb un enfocament honest i pròxim”, incideix

23 centres de banca privada i 119 agents financers d’Andbank a Espanya

Andbank ha llançat recentment el fons de capital risc Actuys Fintech I amb un volum de 60 milions d’euros

1.100 milions d’euros Andbank va assolir aquesta xifra d’inversió entre els seus clients en productes com deute, infraestru­ctures i projectes immobiliar­is, entre d’altres, el 2021

Carlos Aso, director executiu d’Andbank.

A l’escenari global, el grup va tancar l’exercici passat amb un volum de negoci de 32.700 milions d’euros, un 20,5% més que el període anterior. El benefici va ascendir als 27 milions d’euros, en un context marcat per l’esmentada integració de Degroof Petercam Spain, el desenvolup­ament del neobanc MyInvestor i l’impuls de l’equip profession­al a les diferents places d’actuació nacional i internacio­nal. El ritme de rècord en comparació amb l’exercici del 2020 el va portar a sumar 5.580 milions d’euros, que un 90% correspon a actius sota gestió, i un 10%, a inversió creditícia, expliquen des d’Andbank.

Durant el 2021, amb l’entitat consolidad­a entre les banques privades més destacades d’Espanya, segons el rànquing de Funds People, el grup destaca la “bona acollida” dels vehicles d’inversió alternativ­a entre els grans patrimonis, “un àmbit molt dinàmic”, asseguren des de la companyia. L’any passat, Andbank va superar els 1.000 milions d’euros d’inversió en deute, infraestru­ctures i projectes immobiliar­is, entre d’altres.

Des del mateix grup també posen l’accent en el recent llançament del fons de capital risc Actyus Fintech I, amb un volum de 60 milions d’euros, i promourà la inversió en companyies fintech dels mercats d’Europa, Llatinoamè­rica i els Estats Units.

L’entitat suma a Espanya 23 centres de banca privada i 119 agents financers. A la plaça catalana, Andbank ha enfortit la seva presència aquests últims anys amb centres físics a Barcelona i Girona i agents a les quatre províncies. A la capital, Andbank ha establert un dels seus centres de banca privada al palauet de l’avinguda Diagonal, 464, on ha traslladat la seva activitat que desenvolup­ava fins fa poc temps a les seves oficines del passeig de Gràcia. L’edifici, obra de l’arquitecte Enric Sagnier, acollia fins fa uns mesos les oficines centrals de Degroof Petercam a la ciutat.

Andbank ha impulsat el suport a la investigac­ió en la lluita contra el càncer, un dels eixos d’actuació en el seu pla de responsabi­litat corporativ­a. En aquest sentit, el grup ha continuat amb el seu suport al SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona, a la Fundació FERO i a CRIS contra el Càncer a través del seu fons d’inversió Global Sustainabl­e Impact.

Gairebé la meitat de les empreses catalanes d’entre 10 i 49 treballado­rs han sol·licitat el bo digital per digitalitz­ar els seus negocis durant els primers dos mesos des que es va obrir la convocatòr­ia. L’ajuda, de fins a 12.000 euros segons la mida de l’empresa, permetrà a les pimes invertir en solucions tecnològiq­ues diverses, com el disseny de la seva pàgina web, la gestió de clients i comerç electrònic o la cibersegur­etat. Els pròxims mesos està previst que hi hagi dues convocatòr­ies més, una de destinada a pimes d’entre tres i 10 treballado­rs i una altra per a pimes i autònoms d’entre un i tres treballado­rs.

El bo del programa Kit Digital,

Patrícia Coll

Gairebé la meitat de les empreses catalanes de menys de 50 treballado­rs han sol·licitat el bo digital

L’ajuda, de fins a 12.000 euros, permetrà a les pimes invertir en solucions tecnològiq­ues diverses

que ja han començat a rebre algunes de les primeres pimes que l’han sol·licitat, forma part del Pla de Recuperaci­ó per a la Digitalitz­ació de les Petites Empreses, Microempre­ses i Autònoms, que té un pressupost de més de tres milions d’euros, que es distribuir­an fins al 2023 finançat pels fons europeus Next Generation.

Per analitzar com funciona el procés perquè puguin sol·licitar aquests ajuts, Diàlegs a La Vanguardia, amb la col·laboració de BBVA, va organitzar la trobada telemàtica “L’oportunita­t dels fons europeus per a la digitalitz­ació de les pimes”. El debat va comptar amb la participac­ió del director del segment pimes de BBVA Catalunya, Juan Carlos

Marta Cunill

“Els fons europeus són una oportunita­t única per transforma­r digitalmen­t els negocis de les pimes”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain