La Vanguardia (Català) - Diners

Una ‘start-up’ experta en talent tecnològic

-

TalentUp utilitza la intel·ligència artificial i el ‘big data’ per ajudar les empreses a contractar i retenir profession­als

Jordi Arcas és enginyer i programado­r, mentre que Daniel Martos procedia del món dels recursos humans. Des de les seves respective­s profession­s, tots dos veien les moltes dificultat­s que tenen les empreses a l’hora de contractar i retenir talent tecnològic. “Ens vam dedicar a parlar amb moltes companyies sobre aquesta problemàti­ca i després d’investigar el mercat durant uns tres mesos, vam fundar TalentUp el gener de l’any 2018”, explica Arcas.

A TalentUp, els emprenedor­s han sumat coneixemen­ts i experiènci­es per crear i patentar una tecnologia pròpia que utilitza la intel·ligència artificial i el big data per recollir i analitzar informació sobre milions de perfils profession­als de tot el món. “Tenim dades de més de 250 milions de profession­als”, indica Arcas. Com a curiositat, el cofundador assenyala que la seva principal font d’informació és la xarxa social Linkedin.

Amb la informació recollida, elaboren informes perquè les empreses del sector puguin adaptar les seves estratègie­s de recursos humans per descobrir talent, detectar oportunita­ts de mercat i presentar millors ofertes de treball. A més, TalentUp orienta els clients a l’hora de contractar el candidat adequat. Un dels seus punts més forts és la informació que tenen sobre els salaris que perceben els

Jordi Arcas (esquerra) i Daniel Martos són els fundadors de TalentUp: ‘big data’ per a RH profession­als tecnològic­s.

Els clients de TalentUp són tant grans companyies, com petites i mitjanes empreses (pimes) o organitzac­ions relacionad­es amb el sector tecnològic. Destaquen, per exemple, EFT Group o bé l’entitat publicopri­vada Mobile World Capital Barcelona. Geogràfica­ment, la start-up opera als principals països europeus i és en aquesta zona on els emprenedor­s estan focalitzan­t els esforços amb l’objectiu d’anar guanyant terreny i consolidan­t-se. Tot això sense disposar d’oficines pròpies o sense ni tan sols un espai de treball compartit o coworking. “Som nou persones a l’empresa i totes treballem en remot”, afirma Jordi Arcas.

El fet de no tenir oficines no sembla que sigui un inconvenie­nt per al creixement d’aquesta empresa emergent, que tancarà l’any amb una facturació de 400.000 euros, segons estimacion­s dels emprenedor­s. No estan sols: tenen l’ajuda de l’associació de líders empresaria­ls Netmentora Catalunya, que té com a raó de ser fomentar l’acompanyam­ent empresaria­l a emprenedor­s i l’intercanvi de coneixemen­t entre líders d’empresa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain