La Vanguardia (Català) - Diners

Practicar el golf sense sortir de la ciutat

-

Eagle Club permet jugar en 190 camps reals d’arreu del món amb els mateixos simuladors que utilitzen els profession­als Juan Bascones era un gran aficionat al golf, però va deixar de practicar-lo quan va formar la seva pròpia família. Amb els fills ja grans, va voler tornar a jugar al seu esport preferit, però llavors l’arribada de la covid l’hi va impedir. “Se’m va ocórrer muntar un simulador de golf a casa, però la família se’m va tirar a sobre i per això va sorgir la idea d’obrir un local on més persones poguessin practicar el golf, però ara com a negoci”, explica l’emprenedor.

Per a la construcci­ó del local, Bascones va fundar l’empresa Eagle Club durant el mateix 2020, en plena pandèmia. Va crear la companyia amb els seus tres fills (a través del grup Basfl) i el seu germà, Carlos Bascones, com a principals accioniste­s. Després d’un 2021 dedicat a la construcci­ó del local, el negoci va obrir les portes al gener al carrer Muntaner de Barcelona. Ha suposat una inversió de mig milió d’euros.

“Tenim simuladors que permeten jugar en 190 camps reals d’arreu del món i que utilitzen la mateixa tecnologia que fan servir els profession­als per entrenar-se”, indica Juan Bascones. Com a curiositat, Carlos Bascones afegeix que és “la

Els germans Juan i Carlos Bascones a l’entrada del local d’Eagle Club del carrer Muntaner mateixa tecnologia que s’utilitza per calcular la trajectòri­a dels míssils de guerra”.

Els germans emprenedor­s indiquen que a Espanya només hi ha tres establimen­ts més com el seu, mentre que a Corea del Sud n’hi ha uns 5.800. Sense voler ser com els coreans, els Bascones planegen obrir un segon local a Barcelona d’aquí a un any, en funció de l’evolució del primer negoci. “De moment, hem detectat que els nostres principals clients són persones estrangere­s, i per això el segon local segurament s’ubicarà en una zona més cèntrica”, avança Juan Bascones. Avui en dia ja han captat més de 500 clients.

Eagle Club dona feina a quatre persones i els propietari­s esperen poder assolir una facturació anual d’entre 250.0000 i 300.000 euros quan el primer local funcioni plenament. Actualment, són al 30% d’aquesta xifra de màxims i preveuen acabar l’any al 70%. Per a cap dels germans la companyia no és la seva principal ocupació, ja que Juan Bascones és psicoanali­sta i Carlos Bascones és soci director del gabinet de premsa i comunicaci­ó Impart.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain