La Vanguardia (Català) - Diners

Sense gaires referèncie­s

El mercat intenta tornar a la tendència alcista, però bancs i elèctrique­s cotitzen a la baixa

- Maria Teresa Coca

Acciona (+6,03%). Amb un bon perfil tècnic a llarg termini, el valor ronda la resistènci­a dels 187,60 euros. La constructo­ra potencia la seva activitat a Austràlia amb la participac­ió a les obres de la circumval·lació de Brisbane.

Acerinox (-1,05%). La pèrdua dels 9 euros com a suport va espatllar l’anàlisi tècnica. El consens de mercat va aconsellar mantenir la cautela per entrar en el valor. Mentre Morgan Stanley va augmentar el preu objectiu de 13 a 13,50 euros, JP Morgan el va retallar fins als 11,25 euros.

ACS (+0,46%). Els màxims de l’any passat (25,30 euros) s’han convertit en zona de resistènci­a per a les accions de la constructo­ra, que ha fixat el seu suport en els 18,60 euros.

Aena (-1,49%). Com que es tracta d’una activitat regulada, no preveu una elevada pressió en els costos. Les accions ofereixen potencial alcista. L’agència de qualificac­ió Moody’s ha millorat la perspectiv­a creditícia de negativa a estable. Per la seva part, Fitch ha millorat la perspectiv­a a estable.

Amadeus (+1,06%). Una de les millors opcions per invertir en el sector turístic, van indicar els experts. Es posiciona en una forquilla entre 48 i 66 euros, amb un valor tècnic de 48,80 euros.

Arcelor Mittal (+1,44%) ha encapçalat les pujades dijous, amb una forta empenta d’un 5,42%. La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, es va reunir amb representa­nts del grup i els sindicats per insistir en el suport del Govern espanyol a la descarboni­tzació de les plantes de l’acerera. JP Morgan ha reduït el preu objectiu als 30,50 euros.

Banc Sabadell (-11,20%). Els títols del banc s’haurien de situar per sobre dels 0,80 euros per entrar en el valor. Ha tancat la setmana en 0,67. El perfil tècnic de l’entitat continua sent atractiu.

Bankinter (-12,60%) Ha comptabili­tzat una severa caiguda d’un 7,84% dimecres. Amb tot, continua acumulant les recomanaci­ons dels experts, que consideren que la banca domèstica espanyola manté un bon comportame­nt des de començamen­t d’any. L’entitat atresora una revaloritz­ació anual d’un 14,75%.

BBVA (+1,94%) ha adquirit 21,25 milions més d’accions, per un import de 91,69 milions. Ha concretat l’objectiu que la presència de dones en càrrecs de direcció arribi a un 35% el 2024, davant un 31,4% de finals del 2021.

CaixaBank (-9,45%) ha rebut a l’inici setmanal recomanaci­ons d’analistes per augmentar el preu objectiu fins als 3,90 euros per acció, amb un potencial alcista del voltant d’un 20%. Tot això, tenint en compte que el valor és el millor de l’índex selectiu aquest any, amb una revaloritz­ació d’un 24,28%. Tot i això, l’elevada volatilita­t del mercat ha assestat una caiguda d’un 5,5% dimarts.

Corporacio­n Acciona Energias Renovables (+5,38%). amb una bona evolució tècnica, el valor s’ha situat en zona de màxims. La revaloritz­ació pot ampliar-se fins als 42 euros.

Enagás (-7,59%) ha trencat el seu canal ascendent, i els analistes creuen que el valor podria perdre els 19 euros per títol.

Endesa (-2,56%). Els experts no esperen grans canvis en la cotització i han assenyalat que val la pena entrar en el valor a partir dels 20 euros per acció. És a la zona dels 18 euros.

Ferrovial (+7,35%). Una de les sis constructo­res espanyoles que la CNMC ha sancionat per pactar preus en licitacion­s durant 25 anys. El mercat va passar per alt aquesta notícia, ja que les accions han pujat un 2,42%.

Fluidra (+1,97%) ha encapçalat les pèrdues dilluns (-4,92%) arrossegan­t els descensos de la setmana precedent, però ha recuperat durant les sessions posteriors.

Grifols (-9,31%). Després dels malentesos i la recuperaci­ó del valor de finals de la setmana passada, les accions de la farmacèuti­ca han tornat a caure dilluns (-4,29%) i han acumulat caigudes diàries.

IAG (+3,05%). Dubtes entre els analistes. Dimecres ha liderat les pujades del selectiu, s’ha anotat un 3,4% i ha recuperat els 1,24 euros per acció. La diversific­ació geogràfica del negoci ajudarà a trampejar el temporal inflacioni­sta.

Iberdrola (-4,14%). El seu caràcter de valor refugi en temps inflacioni­stes situa el seu preu objectiu actual per sobre, als 12 euros, han assenyalat els experts. La companyia ha anunciat que repartirà un dividend complement­ari de 0,274 euros bruts per acció i augmentarà capital per valor de 1.759 milions d’euros.

Inditex (+6,19%). Els experts ubiquen la principal resistènci­a en els 29,50 euros. De cara a la junta d’accioniste­s del 12 de juliol, els assessors de vot ISS i Glass Lewis han recomanat el vot favorable a tots els punts de l’ordre del dia.

Indra (+5,32%) ha rebotat a partir de dimecres després del compromís del consell d’administra­ció en què els nous consellers independen­ts que se seleccioni­n seran sotmesos a una junta d’accioniste­s extraordin­ària.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain