La Vanguardia (Català) - Diners

La ‘start-up’ que democratit­za el 5G

-

Neutroon permet desplegar xarxes en pocs minuts reduint significat­ivament els costos i la complexita­t

Una tecnologia per desplegar fàcilment les xarxes 5G i LTE nascuda al centre de desenvolup­ament i investigac­ió i2cat és la que hi ha al darrere de la start-up Neutroon. Aquesta empresa emergent va començar el seu camí quan la tecnologia desenvolup­ada per i2cat va ser selecciona­da per entrar en el programa de transferèn­cia tecnològic­a The Collider, impulsat per Mobile World

Capital Barcelona. També va ser a The Collider on es van conèixer els dos cofundador­s de Neutroon: Christophe­r Gehlen i Alberto Villalobos, que en aquell moment estava fundant la fàbrica d’empreses 5G Ventures.

The Collider va demostrar que la tecnologia tenia potencial i ja hi havia dos emprenedor­s disposats a portar-la al mercat. Només faltava la inversió per tirar endavant

D’esquerra a dreta: C. Gehlen, A. Jain, A. Villalobos, R. Sales, X. Lleixà i M. Grandi amb el projecte. Aquí és on va entrar en joc 5G Ventures, que va ser “el primer soci inversor de Neutroon”, segons explica Gehlen. L’octubre del 2021 els fundadors van aconseguir aixecar una ronda de finançamen­t de 530.000 euros, aportats per 5G Ventures, les companyies Ferrovial i Shared Access, i inversors com Oriol Relats i Jordi Vallejo.

Amb seu a Barcelona i un equip de 14 persones, la raó de ser d’aquesta empresa emergent és “democratit­zar l’accés a les xarxes 5G i LTE”, en paraules de Gehlen. En concret, Neutroon “permet desplegar aquestes tecnologie­s en pocs minuts, gràcies a l’automatitz­ació i a una interfície gràfica molt intuïtiva, de manera que els costos i la complexita­t es redueixen significat­ivament”, explica el cofundador. Entre els clients de la start-up destaquen companyies com Enel, Ferrovial o Fujitsu. “Treballem a Espanya, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia, i el 2023 volem entrar als Estats Units”, avança l’emprenedor, que preveu acabar el 2022 amb una facturació d’un milió d’euros. Per continuar creixent, Neutroon està negociant una ronda de finançamen­t de dos milions d’euros que preveu tancar els pròxims mesos.

El grup es dedica a dissenyar, fabricar i subministr­ar cables especials

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain