La Vanguardia (Català) - Diners

Del sofà al matalàs i altra vegada al sofà

-

Pummba proposa comprar per internet i rebre el producte a casa dins d’una caixa i en menys de 24 hores

Fa vuit anys, Toni Estellé va intentar vendre sofàs enrotllats i al buit dins d’una caixa a través d’una botiga en línia de mobles de la seva propietat, però el projecte no va funcionar. “El mercat no estava preparat i en aquell moment vaig optar per vendre matalassos”, explica el fundador de l’empresa de venda en línia de matalassos Marmota, que fa poc més d’un any va ser adquirida pel fabricant d’articles de descans Flex. Després de dir adeu als matalassos i en vista dels llargs temps d’espera actuals per poder comprar un sofà, Estellé ha donat una nova oportunita­t a aquest moble.

Amb Josep Sánchez i Ana Andrés, Toni Estellé ha fundat la start-up Pummba, onomatopei­a del soroll que es produeix quan una persona es tira en un sofà. Pummba irromp al sector proposant un sofà de compra en línia i que és lliurat en 24 hores dins d’una caixa que es pot pujar en un ascensor. A més, asseguren que el muntatge es fa sense necessitat de cap eina. “Estem donant resposta a la nova manera de comprar del consumidor d’avui, per a la qual el sector tradiciona­l no està preparat”, assenyala Estellé.

Els primers sofàs de Pummba, que es fabriquen a Valls, es van començar a vendre a inicis de juny d’aquest any. “De moment, només venem a través de la nostra pàgina web, però no descartem res”, respon l’emprenedor a la pregunta sobre si també es plantegen vendre a través de botigues físiques. Els cofundador­s ambicionen convertir-se en la marca de sofàs de referència; primer d’Espanya i, després, d’Europa.

Durant els 12 primers mesos de vendes, els emprenedor­s preveuen arribar a una facturació d’1,5 milions d’euros i, per al 2023 ja tenen previst fer el salt internacio­nal. Amb seu a Barcelona, Pummba és la primera empresa sorgida d’Ecommerce AddVenture­s, la fàbrica d’empreses (venture builder) creada pel mateix Estellé.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain