La Vanguardia (Català) - Diners

La ‘start-up’ nascuda des del 5G i per al 5G

-

Be-in-g es dedica a instal·lar xarxes privades de la cinquena generació de tecnologie­s de telefonia mòbil

“Fins ara, les xarxes mòbils s’han dirigit a consumidor­s. El 5G, en canvi, està més pensat per a ús empresaria­l”, indica Juan Luis Tolosa, director executiu i soci de l’empresa emergent Be-in-g. Tolosa es refereix a la cinquena generació de tecnologie­s de telefonia mòbil, coneguda com a 5G. Les oportunita­ts de negoci que suposa aquesta nova tecnologia són la raó per la qual la fàbrica de start-ups 5G Ventures i la firma de consultori­a NAE van fundar Be-in-g el setembre del 2021. El nom de l’empresa ja és tota una declaració d’intencions: significa “estar en G”, en anglès.

“Veiem l’arribada del 5G com un canvi a les altres tecnologie­s mòbils. És una tecnologia habilitado­ra d’altres tecnologie­s, com la gestió de drons, la realitat virtual o la realitat augmentada, i està més dirigida a la transforma­ció de processos, per exemple, industrial­s”, explica Tolosa. Les grans companyies industrial­s són, precisamen­t, el públic objectiu de Bein-g. Actualment, l’empresa emergent està intentant captar els primers clients i, el gener de l’any vinent, tenen previst fer la primera prova de mercat. La primera destinació objectiva serà Espanya, que és on inicialmen­t volen validar el model de negoci, però per al 2023 ja tenen previst fer el salt a Alemanya, França i el Regne Unit.

“El de les xarxes privades 5G encara és un mercat molt incipient

Rafa López, Fernando Molina, Toni Ibañez, Alberto Villalobos i Juan Luis Tolosa a Espanya. N’hi ha molt poques, però se n’espera un creixement exponencia­l. Arribarà un moment en què, igual que pràcticame­nt tots tenim una xarxa wifi, les empreses tindran la seva pròpia xarxa 5G”, argumenta el director executiu de la companyia. En espera d’aquest creixement exponencia­l, Be-in-g està muntant un equip per estar preparats quan arribi el moment. “Acabarem l’any sent quatre persones, però al llarg del 2023, volem créixer fins a ser-ne 12”, indica Juan Luis Tolosa. Pel que fa a les previsions de facturació, el director executiu assenyala que tenen previst superar el mig milió d’euros de xifra de negoci el pròxim exercici.

Amb seu a la ciutat de Barcelona, Be-in-g ha començat amb una inversió inicial de 300.000 euros, que han estat aportats pels socis fundadors. A la imatge s’hi veu Rafael López, col·laborador de 5G Ventures; Fernando Molina, també col·laborador de la fàbrica de start-ups; Toni Ibáñez, codirector executiu de la firma de consultori­a NAE; Alberto Villalobos, director executiu de 5G Ventures, i Juan Luis Tolosa, a qui van fitxar com a director executiu i soci de Be-in-g.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain