La Vanguardia (Català) - Diners

Minicarava­nes amb nom propi

-

Drop Campers és una cooperativ­a de la Beguda Alta que fabrica sota demanda i a mida per a clients d’arreu del món

El grau de personalit­zació de les mini caravanes de la cooperativ­a Drop Campers és tan elevat que són anomenades pel nom dels futurs propietari­s. “Escoltem i intentem dur a terme totes les seves idees, encara que puguin semblar esbojarrad­es al principi”, assegura Gerard Gomà, que capitaneja l’empresa juntament amb Oriol Calders. Els clients, que acaben convertint-se en amics, són internacio­nals: França, Bèlgica, Holanda, el Marroc o Dubai.

De les instal·lacions que la cooperativ­a té a la Beguda Alta (Anoia) en surten entre deu i dotze mini caravanes a l’any. Fabriquen a demanda i a mida a partir d’un model base. “Ho fem tot nosaltres mateixos i subcontrac­tem localment el que no podem fer”, indica Gomà. Les mini caravanes de Drop Campers es poden adquirir a partir dels 29.000 euros i també ofereixen l’opció de llogar-les.

La cooperativ­a va ser creada el 2017 pels germans Mario i Albert Fernández. Durant un viatge en família pels Estats Units, van descobrir aquest estil de caravanes de mida petita. Quan van tornar, van decidir construir-les ells mateixos i, animats per familiars i amics, també van començar a fabricarne per a tercers. Actualment, Mario i Albert Fernández han passat el relleu a Oriol Calders i a Gerard Gomà. Tot, però, continua quedant en família: Calders és nebot de Mario Fernández i a la cooperativ­a també hi treballen una germana d’en Mario i el seu marit. “Els únics que no som de la família som jo i un treballado­r”, fa broma Gomà, que va esdevenir soci de la cooperativ­a fa un parell d’anys. En total, són un equip de cinc persones més col·laboradors puntals i un parell de mascotes. Aquestes últimes, un gat anomenat Buffy i un gos anomenat Delco, són responsabl­es d’incrementa­r el benestar laboral, el rendiment, la companyoni­a i la creativita­t.

Destaca l’aposta de Drop Campers pel cooperativ­isme. “Estem convençuts que és el millor model econòmic”, afirma Gomà. Compten amb el suport del programa Projectes Singulars de la Generalita­t, dirigit a empreses de l’economia social, i amb l’ajuda de Coopsetàni­a, l’Ateneu Cooperatiu de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain