La Vanguardia (Català) - Diners

La startup que posa límits al mòbil

-

Balance Phone és una app que bloqueja totes les apps i webs addictius i l’objectiu últim és llançar el seu propi mòbil

Com moltes altres persones, Albert Beltran Feliu passava moltes hores al dia mirant la pantalla del telèfon mòbil. “Es va començar a obsessiona­r amb el problema”, recorda el seu amic de la infantesa, Carlos Fontclara Bargallo. Aquesta obsessió, unida a la voluntat d’emprendre de tots dos, els va portar a crear “un mòbil a mig camí entre el Nokia i un telèfon intel·ligent, amb la intenció de deixar enrere el disseny d’un smartphone creat perquè passem tant de temps com sigui possible fent-lo servir”, explica Beltran.

Mentre continuen treballant en el desenvolup­ament del seu telèfon lliure d’addicció a la pantalla, aquests dos joves de 24 anys han llançat una aplicació que bloqueja totes les apps i webs addictius. L’aplicació Balance Phone està disponible des de fa tot just un mes per a dispositiu­s Android i en tots els idiomes integrats amb aquest sistema operatiu. Els cofundador­s estan en procés de poder oferir també el programa als dispositiu­s Apple.

El funcioname­nt de Balance Phone és tan fàcil com efectiu: la solució combat l’addicció a les pantalles bloquejant l’accés a les xarxes socials, els llocs web de reproducci­ó en línia, jocs, apostes en línia i pornografi­a. L’app es pot eliminar en qualsevol moment a través d’una contraseny­a que s’estableix en el moment de la instal·lació. El programado­r que ha obrat el miracle és Joel Ruiz Ruiz, que completa l’equip

Carlos Fontclara Bargallo i Albert Beltran Feliu, de 24 anys, són amics des de la infantesa d’aquesta empresa emergent.

Els primers beneficiat­s de Balance Phone són els seus propis creadors, que asseguren que han passat d’estar quatre hores al dia davant del mòbil a una hora. L’aplicació està específica­ment dirigida als nens i adolescent­s que tenen el primer telèfon i per a les persones que volen posar límits a l’ús de la tecnologia pel bé de la seva salut, els que formen part del corrent del “minimalism­e digital”.

Des de l’espai de feina compartida Norrsken House Barcelona, els emprenedor­s ambicionen desenganxa­r de les pantalles el màxim de persones possible. Els que no en tinguin prou amb l’app hauran d’esperar a la prevenda del mòbil, prevista per al juny, a través d’una campanya de finançamen­t col·lectiu amb què esperen captar 300.000 euros.

Fins ara, l’empresa ha suposat una inversió de

135.000 euros, procedents dels estalvis dels emprenedor­s i del que es coneix com les tres efes (de l’anglès “familiars, amics i bojos”).

Els cofundador­s, que van constituir l’empresa el novembre del 2023, no han entrat encara en cap programa d’incubació o acceleraci­ó d’empreses.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain