La Vanguardia (Català) - Diners

La startup que posa ordre entre tanta llei

-

Maite.ai ajuda els profession­als jurídics a plantejar els casos a partir de tota la legislació i la jurisprudè­ncia que hi ha

La intel·ligència artificial és darrere de cada vegada més empreses de nova creació. És el cas de Maite.ai, una startup barcelonin­a nascuda precisamen­t de la voluntat de trobar una necessitat que es pogués resoldre gràcies a aquest avenç tecnològic. “Coneixíem el sector legaltech i vam veure en l’evolució de la intel·ligència artificial generativa una oportunita­t per automatitz­ar moltes de les tasques diàries dels profession­als jurídics”, explica Alejandro Castellano Sans, que ja tenia experiènci­a prèvia com a emprenedor. Castellano va començar aquesta nova aventura empresaria­l amb Álex Rodríguez Ruibal, amb qui va fitxar David Garcia Lancharro com a soci amb un perfil més tecnològic.

Els tres emprenedor­s van llançar una primera versió de Maite.ai

Els cofundador­s

David García Lancharro, Alejandro Castellano Sans i Álex Rodríguez Ruibal

l’octubre del 2023 i, després de la bona acollida inicial, es van constituir com a empresa a començamen­ts d’aquest any. “Som el primer copilot per a profession­als jurídics del país”, afirma Castellano­s. L’eina s’ha entrenat en vastes bases de dades de documents legals, jurisprudè­ncia i literatura relacionad­a. La funció d’aquesta eina consisteix a ajudar advocats, paralegals i qualsevol altre profession­al en l’àmbit jurídic a respondre a consultes legals concretes a partir de tota la informació legal apresa. D’aquesta manera, els profession­als jurídics es poden concentrar en aspectes estratègic­s i en la interacció directa amb clients.

Per demostrar que Maite.ai realment és capaç de posar ordre entre tanta llei, els cofundador­s han sotmès l’eina a les proves d’accés a la carrera judicial. “Es pot dir que Maite.ai sap tantes coses com qualsevol jutge”, assenyala Castellano­s. Més de 400 advocats ja fan servir aquesta solució, que té una versió de franc i una altra de pagament a través d’una subscripci­ó mensual de 100 euros. Els cofundador­s s’han fixat com a objectius arribar al miler d’usuaris de pagament a finals d’aquest any i tancar l’exercici amb una facturació de mig milió d’euros.

Els resultats dels assajos de validació han estat “molt satisfacto­ris”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain