La Vanguardia (Català) - Diners

La cibersegur­etat és un pilar estratègic per a l’alta direcció

-

L’aposta més important de les corporacio­ns per la innovació i les noves tecnologie­s en un entorn altament interconne­ctat porta al seu torn noves amenaces relacionad­es amb la cibersegur­etat i la seguretat de la informació, que augmenten cada vegada més en magnitud i freqüència. Hi ha tanta preocupaci­ó per mitigar aquests riscos que la cibersegur­etat ha esdevingut una prioritat clau per a l’alta direcció de les companyies. S’observa en l’últim sondeig de Pols empresaria­l, impulsat per KPMG i La Vanguardia, en què la totalitat de les empreses col·loquen l’estratègia de cibersegur­etat com una prioritat clau per a la direcció general de les organitzac­ions: més de la meitat (56%) li confereixe­n un grau “altament prioritari” per a l’alta direcció.

I n’hi ha per a això i per a molt més, ja que les empreses que demostren un compromís sòlid amb la cibersegur­etat veuen potenciada la confiança dels seus clients. Aquesta confiança es tradueix en relacions més duradores i lleials, cosa que es converteix en un clar diferencia­dor competitiu. A més, aquesta aposta pot suposar un focus d’atracció d’inversors, que estan cada vegada més interessat­s en la sostenibil­itat i seguretat a llarg termini de les companyies. Tot i això, per aconseguir aquestes metes serà necessari invertir en uns sistemes robustos i plans de seguretat que aconseguei­xin mitigarque­stsriscos.

Els atacs de ‘phishing’, en el focus En relació amb les principals amenaces que detecten les empreses, la meitat d’aquestes últimes (50%) situen l’evolució dels atacs de phishing i els riscos associats amb els treballado­rs com dos dels desafiamen­ts actuals més importants, seguida per la prevalença de ransomware i l’ús de la intel·ligència artificial (IA) de manera interna i externa, d’acord amb el 44% de les respostes del panel en els dos casos.

Seguiment continu per augmentar la resiliènci­a

Per fer front a aquestes amenaces, la majoria de les corporacio­ns (89%) compten amb un pla concís de seguiment sistemàtic i exhaustiu per garantir un nivell òptim de cibersegur­etat. Tan sols l’11% de les empreses del sondeig, amb seu o que operen a Catalunya, reconeixen que encara no disposen de cap pla concís, tot i que estan treballant en el seu desenvolup­ament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain