La Vanguardia (Català)

Ciutat Vella vol conciliar l’oci nocturn i el descans veïnal

L’ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb els empresaris del sector de l’oci, vol reduir la contaminac­ió acústica als barris més turístics i fomentar la qualitat de vida al districte

- GEMMA MARTÍ

Ciutat Vella és el districte més sorollós de Barcelona, fet que s’accentua a l’estiu quan els ciutadans fan més ús dels seus carrers i places. Per solucionar aquest problema de civisme, des del mes de novembre l’Ajuntament porta a terme una campanya contra el soroll que busca fomentar la convivènci­a entre l’oci nocturn i el descans dels veïns.

Entre les accions realitzade­s destaca l’increment del nombre d’agents uniformats i de paisà –de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra– en aquelles zones on tant els agents cívics com els sonòmetres instal·lats a la via pública han detectat un increment de la contaminac­ió acústica, alhora que també són els barris en els quals s’havia produït un augment de les queixes dels veïns.

Arran d’aquestes actuacions preventive­s impulsades pel consistori, el primer trimestre de 2012 es van reduir les incidèncie­s motivades per problemes de soroll a Ciutat Vella en un 14% en comparació amb l’any passat. Alhora, s’ha actuat sobre activitats no permeses, com són la venda ambulant i el consum d’alcohol o d’estupefaen­ts a la via pública, entre d’altres. NOVES ACCIONS A L’ESTIU Amb l’arribada del bon temps, el districte ha intensific­at les accions per lluitar contra la contaminac­ió acústica produïda per l’oci nocturn, la venda ambulant i el consum de menjar i beguda al carrer, entre altres, per afavorir la convivènci­a i el descans dels veïns. I per fer-ho, ha buscat la col·laboració i implicació dels empresaris del sector de l’oci, alhora que supervisa que tots els locals compleixen la normativa vigent. Una de les mesures que ja ha pres ha estat prohibir les rutes de bars, que capten els clients a través d’internet i promouen el consum d’alcohol.

En aquesta nova fase, les activitats de control se centren en tres eixos: el passeig del Born i rodalies, la plaça Reial-Escudeller­s i els seus entorns, i el Raval sud. En aquests eixos s’han instal·lat sonòmetres fixos a la via pública i es fan controls dels nivells sonors de les festes amb limitadors. I és que, a mig termini, l’Ajuntament aposta per un oci nocturn cívic.

 ?? FREDERIC CAMALLONGA ?? LES PROTESTES DELS VEÏNS CONVIUEN AMB LA RESTAURACI­Ó EN DIFERENTS INDRETS DEL DISTRICTE.
FREDERIC CAMALLONGA LES PROTESTES DELS VEÏNS CONVIUEN AMB LA RESTAURACI­Ó EN DIFERENTS INDRETS DEL DISTRICTE.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain