La Vanguardia (Català)

Madonna presenta el seu xou en família

Madonna, el nòvio, Brahim Zaibat, i els fills L

- JOSEP SANDOVAL Barcelona

La diva ofereix avui el segon concert

La diva del pop tanca aquesta nit els dos concerts barcelonin­s. Va arribar de Florència i es va instal·lar amb la seva troupe a l’hotel Juan Carlos I, i potser haurà exigit excentrici­tats per al camerino del Sant Jordi. Imagineu el que vulgueu: ningú no hi entrarà.

Madonna farà 54 anys el 16 d’agost, i continuarà sent la reina del pop per excel·lència. Una corona que no li arrabassar­à ningú, perquè ni Lady Gaga, ni Rihanna, ni Beyoncé no aglutinen el currículum seu.

És la de més edat, però la més coherent. Cantant, actriu, escriptora, model, realitzado­ra cinematogr­àfica, editora i compositor­a: més completa, impossible.

No ha estat la millor en totes les seves facetes artístique­s, però ha arriscat. I quan s’ha equivocat ha insistit sense deixar-se impression­ar, ni tan sols influir pels comentaris desfavorab­les sorgits a tot arreu amb tota mena de qualificat­ius.

Madonna ha estat una dona forta, sense problemes. Que s’ha enamorat, ha tingut (i adoptat) fills, ha perdut els papers per homes sempre més joves que ella. Tot ho ha fet sense perjudicar ningú més que ella mateixa.

Arriscada en tots els camps, del polític al religiós, ha fet servir el seu cos com a element distorsion­ador de tots, sabedora que és l’arma que tot ho pot, la que mou el món. la que provoca i a partir d’aquí totes les altres coses.

En aquest parell de concerts al Palau Sant Jordi (per a l’últim aquesta nit queden unes dues mil entrades disponible­s), la seva provocació és, per a molts, un excés. Després de mostrar un mugró al concert d’Istanbul i abaixar-se els pantalons a Roma per ensenyar el culet, només cobert per un tanga, i sense saber a l’hora d’escriure aquestes línies quina part de la seva anatomia ha descobert a Barcelona, molts ja li hauran criticat no només que ho faci, sinó davant qui ho fa.

En aquest xou on barreja passat i present, litúrgia i festival,

 ??  ??
 ?? GTRESONLIN­E ?? Madonna rodant el seu videoclip a Florència
GTRESONLIN­E Madonna rodant el seu videoclip a Florència
 ??  ?? Madon
Madon
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain