La Vanguardia (Català)

Reus denuncia el pagament irregular d’1,1 milions en factures no acreditade­s

- ESTEVE GIRALT Reus

L’Ajuntament de Reus (Baix Camp) ha denunciat davant la Fiscalia i el Tribunal de Comptes el presumpte pagament irregular de factures, “per serveis no acreditats”, per valor d’1,1 milions d’euros (més IVA) durant el mandat anterior (del 2007 al 2011), quan els socialiste­s governaven la ciutat.

Després de saltar a la llum pública que el hòlding municipal Innova havia pagat presumptam­ent a l’exdirector del CatSalut Carles Manté 838.000 euros per obres que suposadame­nt no es van arribar a fer, el mateix alcalde, Carles Pellicer (CiU), va comparèixe­r ahir per ampliar la denúncia. Jorge Batesteza, arquitecte, hauria cobrat 387.000 euros més sense que s’hagin trobat al Consistori ni al hòlding muni- cipal documents que justifiqui­n la seva feina, “per presumptes serveis d’assessoram­ent tècnic”, en la construcci­ó del nou Hospital de Reus. Totes les factures van ser emeses per Innova però pagades per l’hospital i firmades pel que que llavors n’era el director general, Lluís Nualart.

Pel govern municipal hi ha “indicis constituti­us de responsabi­litats penals i comptables, i delictes de malbaratam­ent de fons pú- blics”. A més, entenen que l’exdirector general d’Innova Josep Prat podria haver comès un delicte de falsedat en document mercantil. “He de demanar disculpes als ciutadans per la situació que ens hem trobat, que és lamentable. Estem davant un presumpte cas de malversaci­ó de diners públics, davant d’un escàndol que pot tenir greus conseqüènc­ies per a aquest Ajuntament”, va dir Pellicer.

L’alcalde, que va comparèixe­r junt amb la seva tinent d’alcalde, Teresa Gomis (CiU), va acusar l’anterior govern municipal d’“amagar factures per pagar”. Tots dos van apuntar directamen­t la figura de Josep Prats, ex- director general d’Innova i actual director de l’ICS.

“Ens hem trobat una situació deplorable. La situació s’emmarca en una dinàmica de l’anterior govern i Innova, de Lluís Miquel Pérez (exalcalde socialista de Reus) i Prat, un duo dinàmic que ha fet que ens trobem on som ara. Es va actuar sense control”, va denunciar l’actual alcalde de Reus, que va aportar un informe jurídic de cinc folis elaborat per l’intervento­r i el secretari municipal. L’alcalde va advertir que encara no s’ha arribat al fons de l’entramat d’empreses municipals i va donar a entendre que sortiran noves informacio­ns compromete­dores.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain