La Vanguardia (Català)

Els Prínceps porten l’estil a Nova York

Felip i Letícia inicien el viatge a l’escola de negocis de l’iese

- MARIÁNGEL ALCÁZAR Nova York Enviada Especial

Els prínceps d’Astúries són a Nova York. Dimarts a la nit, procedents de Casablanca, on Felip va presidir una trobada empresaria­l, la parella va arribar a Manhattan, l’escenari de gratacels que tanca petits edificis on es mouen els fils del món. En un d’aquests, la seu de l’Iese, van començar ahir Felip i Letícia el seu quart viatge junts als Estats Units, en què donaran a conèixer l’estil com a prínceps del segle XXI, compromeso­s amb la realitat i allunyats de l’estereotip de conte de fades amb què els nord-americans identifiqu­en la reialesa europea.

L’Iese va ser la primera escola de negocis europea, en aquest cas espanyola, que es va establir de forma permanent a Nova York. L’any passat va inaugurar la seu en un edifici que data del 1916 i que està ubicat al carrer 57, davant el Carnegie Hall, molt a prop de Central Park. La seu de l’escola de negocis va acollir durant anys un centre de dansa i, més tard, les oficines de la Columbia Artists Management, una agència de representa­ció d’artistes que van buscar ubicació a prop de la famosa sala de concerts. Es tracta d’un edifici que durant anys es va omplir d’artistes i que ara es mou al ritme del pols econòmic i empresaria­l del món.

Ahir, el príncep Felip, acompanyat per la dona, va iniciar el programa del seu primer

En el quart viatge junts als Estats Units, els prínceps d’Astúries també visitaran Boston

dia de visita a Nova York amb un recorregut per les instal·lacions de l’Iese en una mena d’inauguraci­ó oficial, després de participar en el col·loqui Global Bussinnes. Van rebre els Prínceps el director general de l’Iese, Jordi Canals; el director de l’escola de Nova York, Eric Weber, i el professor Pedro Nueno, entre d’altres. En una de les sales diàfanes de l’edifici, que recorda el seu passat com a escola de dansa, el Príncep va pronunciar el primer dels missatges amb què donarà contingut al seu viatge, que, a més de Nova York, el portarà avui a Boston.

El Príncep, per qui ètica i empresa han d’anar juntes, va enaltir la tasca de l’Iese en la formació de noves generacion­s de dirigents empresaria­ls. A l’acte hi van assistir un centenar d’empresaris dels Estats Units i Espanya, que van participar en el col·loqui en el qual es va abordar les relacions i els intercanvi­s comercials entre aquests dos països. La primera jornada dels Prínceps a Manhattan es va completar amb un dinar amb personalit­ats llatines i, a última hora de la tarda, passada la mitjanit a Espanya, Felip i Letícia van mantenir una trobada amb els líders hispans dels Estats Units a la seu de l’Instituto Cervantes de Nova York.

 ?? FRANCISCO GÓMEZ / EFE ?? Els Prínceps descobreix­en una placa a l’escola de negocis Iese, davant Jordi Canals i Eric Weber
FRANCISCO GÓMEZ / EFE Els Prínceps descobreix­en una placa a l’escola de negocis Iese, davant Jordi Canals i Eric Weber
 ?? ANDREW BURTON / REUTERS ?? La princesa Letícia vestida de rosa
ANDREW BURTON / REUTERS La princesa Letícia vestida de rosa
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain