La Vanguardia (Català)

Cuatro acomiada ‘House’ amb una programaci­ó especial

Després de l’últim capítol, la cadena reemetrà seguits els dos primers episodis de la popular sèrie

- FRANCESC BRACERO Barcelona

Després del comiat a la televisió de pagament (Fox), House també acaba la seva etapa de vuit temporades en obert a Cuatro. La cadena de Mediaset ha preparat una programaci­ó especial per acomiadar aquesta nit (22.30 h) el sarcàstic doctor Gregory House, protagonis­ta de la que probableme­nt és la sèrie actual més popular que té la televisió.

Todo el mundo muere és el títol de l’últim capítol de House en una paràfrasi d’una de les sentències més celebrades del metge (“tothom menteix”), amb la qual es va titular el primer episodi ja fa vuit anys. Després de 177 capítols, el Llibre Guinness dels rècords afirma que House és la sèrie actual més popular, amb 81,8 milions de seguidors a 66 països.

Aquest últim capítol, dirigit per David Shore, el creador de la sèrie, va ser el més vist als Estats Units el dia 21 de maig, quan es va emetre per a 8,72 milions d’espectador­s.

La programaci­ó especial de Cuatro per acomiadar House inclou la recuperaci­ó d’alguns dels seus millors capítols escollits per personatge­s famosos, que ja s’estan emetent durant tota aquesta setmana.

Avui mateix, tot just acabar l’últim capítol (23.15 h), s’emetran també els dos primers episodis de la sèrie, la qual cosa oferirà prou perspectiv­a per comparar l’evolució dels personatge­s i de la mateixa sèrie. A més, durant la setmana Cuatro està emetent maratons de House a les 17 h.

En homenatge a House, en l’edició d’avui de Las mañanas de Cuatro s’emetran diversos reportatge­s sobre els fans de la sèrie, que també serà recordada a El programa de Ana Rosa, a Telecinco.

Cuatro també ha previst que els espectador­s puguin decidir quins capítols els agradaria tornar a veure a través de la seva pàgina web. Tindran temps per triar episodi fins dilluns vinent. El resultat de la votació dels espectador­s “serà vinculant”, segons va assenyalar ahir la cadena.

House marxa en un moment àlgid, amb un palmarès de premis envejable que inclou cinc Emmys i dos Globus d’Or per a Hugh Laurie, el protagonis­ta, com a millor actor de televisió. L’actor britànic va ser un dels que va participar en la decisió dels productors de posar el punt final a una sèrie amb tant èxit.

Cuatro ha organitzat un concurs per escollir les millors frases de House. Ho tindrà difícil per la varietat i la brillantor de moltes de les sentències del mordaç doctor. A l’últim capítol, amb sorpreses, cal aplicar la màxima que “tothom menteix”.

La sèrie tanca la paradeta després de ser vuit temporades la més seguida del món

 ?? FOX ?? Un dels cartells commemorat­ius del capítol 100 de House
FOX Un dels cartells commemorat­ius del capítol 100 de House

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain