La Vanguardia (Català)

Bellesa immarcesci­ble

- ROGER ALIER

Esperada amb expectació la nova singladura del cèlebre tenor Juan Diego Flórez en l’òpera de Bizet, que es va presentar amb un equip vocalment esplèndid, no només per la seva presència, sinó també per l’equip que l’envoltava, capitaneja­t per l’excel·lent Leïla de Patrizia Ciofi i per l’excels baríton rus Vassili Ladyuk, que va aportar una veu de sòlids registres i sensible musicalita­t, perjudicad­a només en certa manera per una pronunciac­ió francesa certament millorable. L’aparició de Flórez va ser salu- dada amb entusiasme, amb especial èmfasi en el cèlebre duo Au fond du temple saint amb el baríton, i amb una ovació de luxe després de la seva ària Je crois entendre encore que el tenor va coronar amb un re bemoll sobreagut de gran impacte i extraordin­ària durada. A la resta de l’obra es va distingir també al seu bellíssim duo amb Leïla i al trio amb aquesta i el baríton. La bellesa immarcesci­ble de la veu de Flórez, ben secundada pels intèrprets restants (Felipe Bou, com a Nourabad, va ser un altre complement de poca extensió però indubtable qualitat) van causar el millor efec- te. Una bona coreografi­a va donar realçament a les pàgines de ballet (ara tantes vegades sacrificad­es, però aquí molt ben realitzade­s) i una escenograf­ia convencion­al però eficaç, amb alguns apunts molt aconseguit­s (el canviant paisatge del fons, amb la fertilitat típica del Ceilan mític de l’època de la composició, pertanyent a la cèlebre etapa exòtica

La funció va tenir la brillantor d’una bona feina de conjunt i el públic ho va apreciar així

de l’òpera francesa) van arrodonir l’espectacle que va tenir una qualitat eminent i va deixar molt convençut el nombrós públic.

L’orquestra d’Yves Abel va fer justícia a les belleses extraordin­àries de la composició de Bizet –bon instrument­ador com pocs– i el Cor de l’Òpera de Las Palmas va donar un excel·lent rendiment, fruit sens dubte d’un conscienci­ós estudi atesa la importànci­a de l’esdevenime­nt. Cal reconèixer que hi ha òperes que permeten millor el lluïment del tenor, però a part dels seus moments estel·lars, la funció va tenir la brillantor d’una bona feina de conjunt i el públic ho va apreciar així i va prolongar els aplaudimen­ts durant un temps considerab­le.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain