La Vanguardia (Català)

Jazz al terrat de La Pedrera

- MIREIA ZARAGOZA Barcelona

El grup Five in Orbit és l’encarregat de donar el tret de sortida a una nova edició de les Nits d’Estiu al terrat de La Pedrera, organit- zades per la Fundació Catalunya Caixa.

És una ocasió única per gaudir de La Pedrera de nit amb el millor jazz en viu. “Apostem per la música bona i de qualitat. Enguany ens visiten músics de primer ordre del panorama jazzístic, tant nacional com internacio­nal”, explica Marga Viza, directora de l’àrea de cultura de la Fundació Catalunya Caixa. El públic a més podrà contemplar les vistes de Barcelona il·luminada de nit mentre es pren una copa de cava.

Aquest estiu passaran pel terrat de La Pedrera músics com Miguel Fernández, Benjamin Herman, Andreu Zaragoza Quartet, Eva Cortés & Paco Perea o Nelson Project entre d’altres. Un total de 13 grups que oferiran 36 concerts durant les nits de dijous, divendres i dissabtes des del 21 de juny al 8 setembre.

Les Nits d’Estiu van néixer l’any 1997 amb l’objectiu d’obrir les portes de La Pedrera al públic en general aprofitant aquest espai únic i emblemàtic. “Vam ser els pioners en oferir aquesta aposta cultural, i va tenir molt d’èxit”, afirma Viza. L’any 2000 les nits d’estiu van començar a oferir música en directe, any en què van guanyar el premi Espai Efímer concedit pel FAD per la decoració del terrat. “Al principi oferíem actu- acions de música variada, però els últims anys ens hem decantat pel jazz”, ha apuntat Viza.

A més, la Fundació Catalunya Caixa proposa una sèrie de concerts de música modernista al Món Sant Benet, al Bages, a càrrec de formacions de relleu internacio­nal i que es podran veure durant el mes d’agost.

De moment, el públic que es prepari per a les nits màgiques a La Pedrera.

 ?? FUNDACIÓ CATALUNYA CAIXA ??
FUNDACIÓ CATALUNYA CAIXA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain