La Vanguardia (Català)

Damm vol facturar 60 milions a l’estranger

La cervesera ven 806 milions, un 2% més, i en guanya 90

- MAR GALTÉS Barcelona

Damm va presentar ahir a la junta d’accioniste­s unes bones xifres del 2011, malgrat la conjuntura –el consum de cervesa ha passat de 59 litres per càpita el 2004 a 48,2 el 2011. I les vendes d’aigua (el grup té Veri i Liviana) només creixen per a les marques blanques–. Tanmateix, la facturació de Damm ha crescut un 2%, fins a 806 milions, i el benefici net consolidat augmenta un 30,4%, a 90 milions.

Damm ha fet un gran esforç els últims anys per reforçar la seva imatge, amb grans patrocinis i esdevenime­nts, i associant-la al concepte mediterran­i. Una aposta que s’ha traduït en una alça de quota de mercat, fins al 26% (davant el 20,1% del 2003), va explicar el director general, Enric Crous.

Damm ha culminat el seu pla estratègic 2008-2011 amb els objectius complerts, i està elaborant el del 2012-2015 basat en el creixement internacio­nal i l’activitat inversora: “Encara no me l’ha presentat el consell, però jo sé el que vull: arribar als 1.000 milions de facturació, i que 60 siguin a l’exterior”, va dir el president i màxim accionista, Demetrio Carceller. Per aconseguir aquests 60 milions, “hem de multiplica­r les vendes

Amb l’aposta per reforçar la imatge, la companyia ha augmentat la quota de mercat al 26%

actuals almenys per deu”. I, va afegir, haurà de venir d’adquisicio­ns: “estem pensant en coses interessan­ts fora”. Sempre al voltant de l’alimentaci­ó i l’hostaleria, “que és el que coneixem”, va afegir el director general Jorge Villavecch­ia.

El 2011, Damm va reforçar fins al 27% la seva participac­ió a USB, el seu importador als EUA (“el millor mercat del món en beneficis”). També va adquirir el 5% de Pescanova, el 76 % de Rodilla i va formalitza­r la compra de Cacaolat junt amb Cobega, de la família Daurella, “amb qui ens uneix una amistat d’almenys cinquanta anys”, va dir Carceller. Damm també ha adquirit dues parcel·les annexes a la seva fàbrica del Prat, 50.000 m2: “aquesta casa és el que és per aquest tipus d’inversions: pensem en termes industrial­s i a llarg termini”, va dir Carceller.

 ?? LAURA GUERRERO/ARXIU ?? Un any més, no van poder entrar fotògrafs a la junta
LAURA GUERRERO/ARXIU Un any més, no van poder entrar fotògrafs a la junta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain