La Vanguardia (Català)

La química Lubrizol, del magnat Buffett, adquireix Lipotec

-

La companyia estatunide­nca d’especialit­ats químiques Lubrizol Corp. (propietat de Berkshire Hathaway Inc, el fons del magnat Warren Buffett) va fer públic ahir l’acord per adquirir el fabricant d’ingredient­s per a cosmètica Lipotec SA i les seves filials Diverdrugs i Lipofoods, totes pertanyent­s al grup Lipotec, amb seu a Gavà i presidit per Antonio Parente. Parente, que actualment també és president de l’associació sectorial CataloniaB­io, va fundar el grup l’any 1987 juntament amb Josep Maria García Antón. Els que fins ara eren propietari­s del grup continuara­n en el sector a través de les companyies BCN Peptides, GP Pharm i Prima-Derm (cosmètics Singularde­rm), que estan més centrades en producte acabat que en ingredient­s.

Lipotec està enfocada als ingredient­s cosmètics basats en pèptids, els sistemes d’alliberame­nt, i els productes de biotecnolo­gia. Té entre els seus principals clients L’Oréal, Kanebo, Dior o la catalana Natura Bissé. Té distribuci­ó internacio­nal i filials als EUA, França, Alemanya, Itàlia, Singapur i Austràlia. L’última xifra de vendes del grup, del 2010, és de 40 milions.

En una nota emesa ahir des de Cleveland, Lubrizol considera que l’adquisició de Lipotec potenciarà la seva divisió de negoci en cosmètica. Els termes financers de l’operació, firmada dimarts, no s’han fet públics. L’acord s’espera que es tanqui en 60 dies.

The Lubrizol Corporatio­n té operacions a 17 països; fun- dada el 1928, té 7.000 empleats a tot el món i la facturació del 2011 va ser de 6.100 milions de dòlars. Des de fa un any pertany a Berkshire, que té inversions en unes vuitanta companyies de tots els sectors: moda, mobiliari i joieria, asseguranc­es i serveis, a més de Coca Cola o Wells Fargo.

 ?? ARXIU ?? Antonio Parente
ARXIU Antonio Parente

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain