La Vanguardia (Català)

Jordi Ríos, entre Menorca i Manhattan

L’actor viatja de la Mediterràn­ia a la costa est dels EUA

- RAMON FRANCÀS Vilanova i la Geltrú

Durant dos mesos està deixant de ser Johan Cruyff, Pichi Alonso, Carles Puyol, Sergio Ramos, Cesc Fàbregas, Luis García, Rudy Fernández, Van Gaal, Ferran Monegal, Bin Laden, Carmen Sevilla i fins i tot la duquessa d’Alba. Tots han marxat, amb ell, de vacances. L’actor i humorista Jordi Ríos Gravalosa, de 42 anys, està gaudint aquest estiu “de les millors vacances, i les més llargues, de la meva vida, en quantitat i en qualitat”.

Fins al 12 de setembre no l’esperen a TV3 per continuar amb els gags de Polònia i Crackòvia, i està aprofitant per viure unes intenses vacances que va iniciar durant tres setmanes en un petit i tranquil·líssim poble de l’Empordà, coincidint amb els devastador­s incendis. A l’Em-

Nous personatge­s, obra de teatre per a l’any vinent, i prepara productora amb Mònica Pérez

pordà va aprofitar per sortir amb bicicleta amb els seus quatre gossos. “Es cansaven corrent mentre jo m’ho passava teta”, diu.

Aquests últims dies s’ha dedicat de ple a viure la festa major de la seva ciutat natal, Vilanova i la Geltrú, on també aprofita per practicar bicicleta de muntanya, veure cinema, banyar-se i gaudir d’alguna paella a la petita platja de Sant Gervasi. De fet, confessa que ja fa tres dècades que prefereix aquesta platja, més recollida. A Vilanova busca, sobretot, retrobarse amb familiars i amics de la infantesa i refrescar-se amb una beguda que a la capital del Garraf ha assolit, per pura casualitat, gran popularita­t: el migmig de Gelats Llorens (meitat granissat de llimona i meitat orxata).

De la festa major l’enlluernen els focs artificial­s i el ball de les set hores, encara que “no per ballar pasdobles”. Més aviat li agrada aquest ball per “la vida social” que comporta. Fa broma recordant que com que el ball dura diverses hores et pots “relacionar molt”. Diu que a Vilanova “hi ha tantes coses per fer” que amb prou feines té temps d’avorrir-se. Les seves vacances també l’han portat a Nova York i a l’est dels Estats Units amb la seva parella, la també actriu Mònica Pérez, i els seus nebots. Puntualitz­a que “no som pares però ens encanta ser tiets”. Després de tornar dels EUA encara els quedaran pendents uns dies de festa a Menorca i unes últimes jornades de nou a l’Empordà.

La marxa de Carlos Latre podria fer que estrenés nous personatge­s en el seu retorn a

Paella, festa major, pasdobles, banys a la platja de Sant Gervasi, bicicleta, pel·lícules...

TV3. Un dels nous podria ser el segon de Tito Vilanova a la banqueta del Barça, Jordi Roura. Mentrestan­t aprofita l’aturada estiuenca per llegir un parell de propostes teatrals. També revela que té un projecte teatral “molt maco” que el portarà als escenaris el setembre del 2013. No en vol donar més detalls. Només dóna com a pista que la mateixa obra està triomfant a Londres i a Nova York. Però potser el projecte més ambiciós que ha posat en marxa, junt amb Mònica Pérez, és la creació de la seva pròpia productora. Sobre això es pregunta: “Quin moment per fer-ho, oi?”. “És cert que les coses estan malament però no podem passar-nos el dia queixant-nos i sense fer res”, respon. També confessa que està fart de la prima de risc i que ja ha deixat de seguir les notícies sobre la crisi. Això sí, contràriam­ent al que assegura en un espot televisiu, de vegades es considera “una mica ximple”.

Imita Cruyff i Sergio Ramos mentre l’entreviste­m al Marejol de Vilanova i després posa al costat d’un dels símbols de la ciutat, l’escultura Pasífae, en un espigó de la platja de Ribes Roges.

 ?? CARLES CASTRO ?? Jordi Ríos toca l’escultura Pasífae, a Vilanova i la Geltrú
CARLES CASTRO Jordi Ríos toca l’escultura Pasífae, a Vilanova i la Geltrú
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain