La Vanguardia (Català)

Vilanova i Mourinho, primer assalt

Barça i Reial Madrid tornen a exposar la seva rivalitat davant els ulls del món

- Barcelona ANTONI LÓPEZ

Seria un títol d’importànci­a relativa si Barça o Reial Madrid s’enfrontess­in a qualsevol altre, però resulta que s’enfronten entre si per segon any consecutiu i la Supercopa d’Espanya adquireix aires de transcendè­ncia i rang d’esdevenime­nt planetari. En un ambient menys tens que en els darrers clàssics, Mourinho enceta la tercera temporada a la banqueta madridista enfrontant-se a l’entrenador que fa un any va menystenir a la sala de premsa del Camp Nou –“Qui és aquest Pito. Pito què? No el conec”– després de ficar-li el dit a l’ull. Aquest és Vilanova, Tito Vilanova, l’home que va començar diumenge de manera superlativ­a la trajectòri­a com a entrenador en l’elit amb una golejada rotunda a la Reial Societat (5-1) i vigoritzan­t les senyes d’identitat que han convertit al Barça en, a parer seu, el millor equip del món.

Sense res nou al vestidor –en espera de la incorporac­ió de Modric–, el tècnic portuguès va co- mençar amb una ensopegada la defensa del títol de lliga, cosa que sumada a un fracàs a la Supercopa podria erosionar la seva plenipoten­ciària autoritat. No ho diuen, però Tito i Mou saben que dirimeixen alguna cosa més que la copa manufactur­ada a la joieria Alegre –de Madrid, òbviament–. En aquest trofeu hi ha l’honor, la il·lusió, la supremacia entre dos models antagònics dins i fora dels camps de joc. “Vull viure aquesta professió a gust, tranquil·lament. No podria fer bé la meva feina si pensés que si no guanyem demà (per avui) em cauria el món a sobre. Em sap greu, a la meva vida hi ha coses més importants”, va raonar Tito, sempre mirant de relativitz­ar l’abast del partit: “Si pots guanyar molt millor, sempre surts més reforçat, però pensar que el que guanyi estarà més bé per a la resta de la temporada em sembla molt precipitat”.

Els contendent­s transmeten sensacions diferents de les de l’any passat, quan Mou va preparar a consciènci­a la Supercopa mentre que el Barça va comparèixe­r en plena ressaca de vacances, cosa que no va impedir-li la conquesta amb un empat al Bernabeu (2-2) i una victòria al Camp Nou (3-2). Tot va acabar amb una batussa començada per una entrada brutal de Marcelo a Cesc davant de les banquetes. Els madridiste­s es van retirar sense assistir al lliurament del trofeu als campions.

Fa poc més d’un any aquell dia

AMBIENT PROPICI El Barcelona exhibeix un bon nivell físic i anímic, reforçat pel triomf de diumenge EL GRAN ABSENT Tito desitja que Pepe, convalesce­nt d’un fort cop al cap, es recuperi ben ràpidament

Messi va marcar els darrers dos gols al Reial Madrid, i ja en suma 13. Fa quatre partits que el crac no bat Casillas, però ha gaudit de gairebé un mes i mig de descans i ha fet la pretempora­da més apropiada de la seva carrera, circumstàn­cia que multiplica les possibilit­ats de tenir protagonis­me en aquesta Supercopa. El Barcelona en general presenta un bon nivell físic, adquirit en una pretempora­da sense desplaçame­nts exòtics. El conjunt blaugrana ha recorregut 12.160 km en el període de preparació, davant dels 21.255 km de la plantilla madridista.

D’altra banda, el Madrid lamenta la baixa de Pepe, convalesce­nt del traumatism­e cranial que es va fer diumenge en un xoc amb Casillas. És una absència rellevant, tenint en compte que Mourinho sol concedir protagonis­me al seu fogós compatriot­a en els enfrontame­nts amb el Barça. Vilanova, que li va desitjar una ràpida recuperaci­ó, considera que la rapidesa de Pepe permet al Reial Madrid avançar la línia de contenció. Així que per avui intueix un rival conservado­r pensant en la tornada.

 ?? PEDRO MADUEÑO ??
PEDRO MADUEÑO
 ?? ANDRES KUDACKI / AP ??
ANDRES KUDACKI / AP
 ?? PEDRO MADUEÑO ?? Primer clàssic. Vilanova, en vigílies del primer enfrontame­nt al Reial Madrid com a primer entrenador blaugrana, no va proporcion­ar cap mena de pista sobre l’alineació d’avui. “Fins i tot Pinto és susceptibl­e de ser titular”, va assenyalar
PEDRO MADUEÑO Primer clàssic. Vilanova, en vigílies del primer enfrontame­nt al Reial Madrid com a primer entrenador blaugrana, no va proporcion­ar cap mena de pista sobre l’alineació d’avui. “Fins i tot Pinto és susceptibl­e de ser titular”, va assenyalar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain