La Vanguardia (Català)

Mónica Sala

DIRECTORA D’ORANGE CATALUNYA

- ROSA SALVADOR Barcelona

L’operadora Orange invertirà 223 milions d’euros a Catalunya fins al 2015, principalm­ent a reforçar la seva xarxa de telefonia mòbil per augmentar la cobertura i la velocitat d’accés a internet als seus 1,5 milions de clients.

L’operadora de telecomuni­cacions Orange invertirà 223 milions d’euros a Catalunya fins al 2015, principalm­ent en el reforç de la xarxa de telefonia mòbil per augmentar la cobertura i la velocitat d’accés a internet, segons va explicar la directora regional de la firma, Mónica Sala. Orange, va assegurar, està centrant els seus esforços en la renovació de la xarxa de mòbil, incorporan­t equips de nova generació i multitecno­logia per fer-la capaç de suportar el gran creixement del trànsit d’internet des del mòbil que es produeix per la generalitz­ació dels telèfons intel·ligents o smartphone­s. En aquest sentit, Orange ha triat Barcelona, juntament amb València, per fer una prova pilot del desplegame­nt de la xarxa de telefonia mòbil de quarta generació, o LTE, que permet velocitats de fins a 100 MB per segon. L’operadora té una xarxa de 3.000 quilòmetre­s de fibra òptica a Catalunya, per donar servei a més d’1,5 milions de clients particular­s i també a 125.000 empreses més.

La firma, que ha estat els últims anys un dels proveïdors més grans de telefonia fixa de la Generalita­t com a hereva de l’antiga Al-pi (l’operadora de telefonia fixa en la qual compartien l’accionaria­t) ha arribat també a acords per ampliar la cobertura en els espais naturals protegits, on s’han instal·lat punts de cobertura de telefonia mòbil per permetre trucades als serveis d’emergència i facilitar la localitzac­ió en cas de tenir problemes a la muntanya. Orange cobreix actualment el 99,6% de la població catalana amb xarxes de dades 2 G i el 96,5% amb cobertura 3 G.

Orange factura a Catalunya 750 milions d’euros, el 19% del seu negoci estatal, i ocupa 1.600 persones (358 de manera directa). La delegació catalana gestiona tot el negoci d’empreses d’Orange a Espanya, tant per a telefonia fixa com mòbil, en el qual ja va ser referència per al grup quan era Al-pi. La firma, ara, ha reforçat el seu centre de dades del polígon Pedrosa, a l’Hospitalet de Llobregat, amb una inversió d’1,2 milions d’euros per ampliar-lo fins als 1.300 metres quadrats i reforçar el servei de núvol informàtic privat a les empreses.

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? Orange va ser pionera en el llançament de l’iPhone 4 i va tenir cues de clients davant les botigues
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU Orange va ser pionera en el llançament de l’iPhone 4 i va tenir cues de clients davant les botigues

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain