La Vanguardia (Català)

50 anys amb Gregory Peck

VERONIQUE PECK (1933-2012) Vídua de Gregory Peck

-

Veronique Passani i Gregory Peck van formar un dels matrimonis més emblemàtic­s de la passarel·la de Hollywood. L’actor dels Estats Units la va conèixer en una entrevista que aquesta li va fer el 1953, i la seva connexió seria tal que en menys d’un any es casarien, concretame­nt un dia després que Peck finalitzés el procés del seu divorci amb Greta Kukkonen. Veronique Peck va morir a la seva residència de Los Angeles als 80 anys.

Nascuda a París el 1933, per a Veronique el periodisme va ser un trampolí a la plenitud de la seva vida, ja que gràcies a la seva feina al diari Le Soir va conèixer directamen­t Gregory Peck, que llavors ja era una referència internacio­nal al cine- ma per films mítics com El mundo en sus manos o Las nieves del Kilimanjar­o.

Convertida en Miss Peck, Veronique va dedicar gran part de la seva vida a diferents causes humanitàri­es, inquietud que sempre va compartir amb el seu marit. Entre les seves aportacion­s, Veronique va destacar per la seva promoció cultural, ja que va ser una de les fundadores del Centre de Música de Los Angeles i va cooperar amb el grup de teatre interracia­l de la ciutat. D’altra banda, va aconseguir recaptar 50 milions de dòlars per a la Societat Americana contra el Càncer i, quan era vídua de l’actor, va treballar en la producció d’un programa dedicat al seu espòs per recaptar fons per a la Biblioteca Pública de Los Angeles.

La seva unió amb l’actor va durar cinquanta anys, fins a la mort de Peck el 2003. Van tenir dos fills, Anthony i Cecilia. Tots dos es dediquen avui al món el cinema.

NURIA MORALES

 ?? ARXIU ??
ARXIU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain