La Vanguardia (Català)

Enric, el príncep problemàti­c

Va jugar a ‘strip pool’, en què cada vegada que algú fa entrar una bola l’oponent s’ha de treure una peça de roba

- GABRIEL LERMAN

Portar a sobre un mòbil pot arribar a ser molt profitós, sobretot si qui tens al davant, el príncep Enric, està nu i abraça una noia que està tan nua com ell.

Això és el que va comprovar qui va vendre les dues fotos, que han fet la volta al món en qüestió de minuts, al web TMZ, que les va pujar immediatam­ent, generant més rialles que ofenses, fins i tot entre els mateixos britànics. La identitat del fotògraf no es va revelar, ni tampoc la xifra que va pagar el poderós web, propietat del consorci Time Warner, per les dues instantàni­es, les quals es van convertir en el tema del dia entre els que segueixen la família reial.

Preses des de l’interior de la suite que el príncep va ocupar al gegantí hotel MGM Grand de Las Vegas, les fotos mostren el príncep com Déu el va portar al món. En una, s’està tapant els genitals mentre mira cap a un televisor que també hi ha a la cambra. Darrere seu s’hi veu una altra persona aparentmen­t nua, probableme­nt de sexe femení. A l’altra fo- to, Enric apareix d’esquena, cobrint amb el seu cos una dona també nua, a qui podria estar abraçant. Al seu costat hi apareix una taula de billar, suposadame­nt l’origen de tota la situació. Encara que la casa reial no va emetre cap comentari, sí va confirmar que les fotografie­s són

Les fotos que s’han divulgat mostren el tercer en la línia del tron com Déu el va portar al món

d’Enric, que està de vacances a Las Vegas mentre espera l’assignació d’una nova destinació militar.

D’acord amb TMZ, tot va començar quan el príncep, acompanyat d’un grup d’amics, va encetar una conversa amb un grup d’atractives joves al bar de l’hotel. Després les van convidar a pujar a la suite, on es van posar a jugar a

strip pool, en el qual cada vegada que algú fa entrar una bola l’oponent ha de treure’s una peça de roba. Evidentmen­t, una de les noies era experta en el joc, per la qual cosa al cap de poc temps Enric només duia el rellotge.

El que ha cridat l’atenció és la falta de seguretat que envolta el príncep. L’anècdota per si mateixa és comprensib­le tractant-se d’un home solter de 27 anys, però el que no s’entén és com les convidades van poder entrar a l’habitació del tercer en la línia del tron sense haver de deixar els mòbils a la porta.

Si bé Enric s’ha comportat molt i molt bé al llarg dels dar- rers anys, complint amb les funcions oficials, l’incident va servir per recordar altres ocasions en les quals, quan era més jove, va posar en un compromís la casa reial a causa de les seves relliscade­s.

Sens dubte, el més greu va ser quan va aparèixer en una foto vestit amb un uniforme nazi i se’l va sentir dient termes racistes en enregistra­ments que es van filtrar a la premsa. En un altre incident fotogràfic, se’l va veure tocant-li un pit a una presentado­ra de televisió. Exactament una dècada enrere va ser famós l’incident en el qual la seva família el va enviar a una clínica de rehabilita­ció durant un dia, després d’ admetre que havia fumat marihuana i que li agradava l’alcohol.

Tot i així, la seva imatge continua sent positiva per als britànics, que el van veure per darrera vegada amb l’àvia durant la inauguraci­ó dels Jocs Olímpics de Londres. Anteriorme­nt va observar minuciosam­ent el protocol durant una gira oficial pel Carib i el Brasil.

 ?? CHARLIE RIEDEL / AP ?? Las Vegas, l’escenari. Enric, al costat de la cunyada, la duquessa de Cambridge, durant la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Londres. A la dreta, l’hotel MGM Grand, a Las Vegas, on el príncep britànic va ser fotografia­t nu jugant a billar amb...
CHARLIE RIEDEL / AP Las Vegas, l’escenari. Enric, al costat de la cunyada, la duquessa de Cambridge, durant la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Londres. A la dreta, l’hotel MGM Grand, a Las Vegas, on el príncep britànic va ser fotografia­t nu jugant a billar amb...
 ?? N. EISELE-HEIN / GTRESONLIN­E ??
N. EISELE-HEIN / GTRESONLIN­E
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain