La Vanguardia (Català)

Madonna, ‘low cost’ a Niça amb rerefons polític

- ÓSCAR CABALLERO

Dimarts, a les 23.30 h, Madonna va cantar Nobody knows me, a l’estadi Charles-Ehrmann de Niça. En vídeo, la cara de Marine Le Pen, la candidata presidenci­al del Front Nacional. Però al seu front, en lloc d’una creu gammada –com el 31 de maig al concert de Tel Aviv o el 14 de juliol a l’Stade de France–, apareixia un signe d’interrogac­ió.

“Que jo sàpiga, Madonna no havia canviat mai un clip”, se n’alegrava Gaël Nofri, del lepenista Reagrupame­nt Blau Marí.

Era el final de l’accidentat periple francès de la cantant, denun- ciada per “injúries públiques” el 19 de juliol per una Le Pen despectiva (“les velles cantants han de recórrer a maniobres com aquesta”), la cara de la qual cobria la de Madonna a molts cartells.

Però no és la multa possible, de 12.000 euros, el que trauria el son a Ciccone –54 anys, dijous passat–, sinó els dubtes de l’entorn sobre la seva gran devoció europea i l’amor dels seus seguidors, enmig d’una gira que la passeja per 80 països i quatre continents, i que culminarà el 2013 a Austràlia, on l’esperen –o ja no?– des de fa vint anys.

A Niça, les galeries Lafayette oferien dues entrades amb una targeta de fidelitat de set euros –a 3,50 euros la localitat– i els organitzad­ors haurien regalat 4.600 tiquets a les 56 municipali­tats de Niça, per a un sorteig entre els seus funcionari­s.

Ja el 18 d’agost, a Zuric, quan va condemnar en escena l’arrest de les tres cantants de Pussy Riot que van ofendre Putin, Madonna va reunir 40.000 espectador­s en lloc dels 70.000 de l’anterior presentaci­ó, el 2008. Potser per tot això, la cantant, que ja en el seu concert acústic del 26 de juliol a l’Olympia va ometre el vídeo, va accedir dimarts a modificar-lo.

I aquell Olympia cueja: quan el teló va caure, després de només 50 minuts, les esbroncade­s van cobrir els aplaudimen­ts i fins i tot van volar ampolles. Més tard, la ruptura es va consumar a les xarxes socials.

En fi, ahir, el productor del concert acústic, després d’explicar que el seu muntatge “va costar més d’un milió de dòlars”, va rebutjar les peticions de devolució del preu de l’entrada –de 90 a 270 euros– que sorgeixen a la xarxa.

 ?? ERIC GAILLARD / REUTERS ?? Activistes del partit de Marine Le Pen tapen cartells de Madonna
ERIC GAILLARD / REUTERS Activistes del partit de Marine Le Pen tapen cartells de Madonna
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain