La Vanguardia (Català)

“Firmo perdre avui i guanyar la Lliga”

“El meu equip sempre juga bé a Barcelona i guanyar-hi l’últim partit va ser gairebé normal”, diu Mourinho

- CARLOS NOVO Madrid

¿A qui li interessa guanyar la Supercopa? Sens dubte a Mourinho no gaire. O almenys ahir va voler fer l’efecte de no estar gaire interessat en el trofeu, al qual va comparar amb els triangular­s amistosos que es juguen a l’estiu a Itàlia, per exemple, entre el Juventus, el Milan i l’Inter. “Bé, –va concedir– els equips grans no volen perdre mai, però aquesta és la competició menys important de les quatre i no crec que tingui cap influència sobre la temporada. Jo prefereixo fer el que vam fer l’any passat: perdre la Supercopa i guanyar la Lliga. I si perdre ara és una motivació per a la resta de l’any ho firmo ja”, va comentar a Valdebebas en una roda de premsa de l’estil de les d’aquest començamen­t de curs, reflexiva i sense exabruptes, més anodina que volcànica.

Potser en l’ànim del tècnic portuguès va pesar el record del que va passar la temporada anterior, quan el Madrid va acabar perdent la Supercopa després de preparar-se exhaustiva­ment per a la competició mentre el Barça amb prou feines havia entrenat uns quants dies. Tampoc no hi va haver cap paraula per a l’incident que va protagonit­zar amb Tito Vilanova, a qui va agredir en el partit de tornada al Camp Nou i pel qual tots dos van ser sancionats, càstig que ha aixecat aquest estiu la Federació Espanyola.

Mou sí que va tenir paraules d’elogi per al Barcelona, tot i que no les va concretar en el nou tècnic i es va limitar a generalita­ts: “Per a mi el Barça no és el Barça de Guardiola o de Vilanova (ja no el va anomenar Pito no sé què), sinó el Barça i punt. Un equip amb qualitat i grans jugadors. No crec que amb el canvi d’entrenador sigui diferent. El seu estil és reconeixib­le, el seu de sempre”. Tanmateix, també li va tirar una pulla al rival quan li van preguntar si el Barcelona era l’equip hegemònic a Europa. Llavors es va valer d’un diccionari particular. “Per a mi, en portuguès, hegemònic és quan un guanya la Champions dos anys seguits. Per tant en la Champions no existeix l’esmentada hegemonia”.

En canvi la seva anàlisi particular sí que passava per destacar la victòria del Madrid en Lliga al Camp Nou: “Aquest resultat va arribar com a conseqüènc­ia de molts partits similars. Les últimes vegades que hem anat a Barcelona hem jugat bé i els resultats han estat al límit: hem empatat i hem perdut en l’últim minut, així que el fet que guanyéssim es pot considerar gairebé normal”.

Respecte al partit d’avui, Mourinho no va donar gaires pistes. Pepe no jugarà (“tot i que ell sí que vol fer-ho, però és massa arriscat”). El seu lloc serà per a Albiol. De Sahin, Kaká i Modric, res de res. “Sahin és millor que se’n vagi, però m’és igual on. La Premier és un bon destí”. Modric continua a Londres.

 ?? DANI DUCH ?? José Mourinho, ahir, durant l’entrenamen­t del Reial Madrid a la ciutat esportiva de Valdebebas
DANI DUCH José Mourinho, ahir, durant l’entrenamen­t del Reial Madrid a la ciutat esportiva de Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain