La Vanguardia (Català)

Els Caçacasill­as

Messi, Villa, Pedro i Alexis són especialis­tes a golejar el Madrid

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Sant i senya del Madrid, heroi d’Espanya a Viena, Johannesbu­rg i Kíev i favorit a la capital per a la Pilota d’Or, Iker Casillas s’ha guanyat l’anell de millor porter del món però té un balanç negatiu en els 31 clàssics que ha jugat. Si n’ha perdut més (13) dels que ha guanyat (9) és per culpa dels gols de Messi, Pedro, Villa i Alexis, casillòleg­s de professió. Entre els quatre davanters li han marcat 29 gols.

Flagell del Madrid amb 13 gols, Messi va decidir l’última Supercopa amb tres gols. Tot i que no ha marcat als últims quatre duels contra els de Mou, es va vestir de mitjapunta per assistir Alexis i Abidal. No endebades, l’argentí es va estrenar com a golejador en un clàssic hat-trick, al qual ha afegit tres doblets. Va li- derar el Barça en dos resultats històrics com són el 2-6 i el 5-0, i quan ell ha marcat els blaugrana no han perdut mai.

El curs passat només va ser titular en un dels sis clàssics, però Pedro té el do de l’oportunita­t amb Casillas. Dels quatre gols de l’extrem canari, el primer va ser al Bernabeu i els tres següents al Camp Nou. I a Mestalla va estar a punt donar-li la final de la Copa del Rei 2011 al Barça, però estava en fora de joc per centímetre­s.

En un any que va començar amb un clàssic, Alexis ja sap el que és batre Casillas. Ho va fer als dos partits de Lliga. Al Bernabeu (1-3) i sobretot el 21 d’abril ho va tornar a fer al minut 70 en una diana, de rebot, que va fer somiar en la remuntada a les 99.252 persones que omplien el Camp Nou. El somni va durar fins que Cristiano va marcar el segon.

Villa surt d’una lesió però pot ser sorpresa de Tito durant el partit. Amb tots els equips amb què ha jugat, el Guaje ha marcat contra el Madrid. Tres vegades amb el Barça, cinc amb el València i dues amb el Saragossa. El gol passa pels especialis­tes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain