La Vanguardia (Català)

Dos herois a la cua

Logronyo aplaudeix la resistènci­a d’erviti i la valentia de Chacón

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Vuit cops havia de passar el gran grup de la Vuelta per la línia de meta del circuit de Logronyo. En sis ocasions, les sis primeres, va creuar primer Javier Chacón, de l’Andalucía. A la vuitena, la definitiva, es va imposar John Degenkolb. El velocista holandès de l’Argos va guanyar l’italià Bennati com i quan va voler a l’esprint i es va apuntar la seva segona etapa en aquesta edició. Però això seu va ser un vist i no vist. Només es va posar al capdavant als últims 150 metres i va passar com una exhalació. Els que realment van rebre els grans aplaudimen­ts del dia van ser Imanol Erviti (Movistar) i l’esmentat Chacón. Van arribar en la posició 174 i en la 194 de l’etapa. A Degenkolb ni el van veure.

Només dos ciclistes van entrar a Logronyo per darrere de Chacón, que després d’estar tota l’etapa obrint la cursa, el va engolir el gran grup al km 139. Amb 27 anys, el corredor de Vélez Rubio es deixa veure, ja s’ha escapat dos dies i va ser el primer líder de la muntanya. I amb això s’està guanyant l’afecte de l’afició: “Se’m posaven els cabells de punta quan passava i deien el meu nom”.

Erviti és impossible no veure’l. Sembla una mòmia, ple d’embenats blancs al braç i la cama i la seva cara feta un mapa, amb cops a l’ull, el llavi i la barbeta. El navarrès, de 28 anys, va ser el que més mal parat va quedar de la famosa caiguda anant cap a Valdezcara­y ja que va saltar per sobre de la bar- rera de seguretat. Però ahir al matí només pensava a agafar la bici. “Vull continuar”, assegurava tot i que ja està a 32m30s del líder. Va sobreviure i amb prou feines va perdre 32 segons. El d’Almeria i el pamplonès només es van creuar un cop, quan Chacón, esgotat, es va despenjar del gran grup. Van ser dos herois a la cua.

 ?? JOSÉ MANUEL VIDAL / EFE ?? Javier Chacón (Andalucía) va ser el més combatiu de la jornada
JOSÉ MANUEL VIDAL / EFE Javier Chacón (Andalucía) va ser el més combatiu de la jornada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain