La Vanguardia (Català)

El turmell de Stoner

Stoner reapareix dos mesos després, sense ritme per ser àrbitre

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Sense haver pujat a la moto en dos mesos per culpa d’un turmell destrossat, Casey Stoner reapareix aquest cap de setmana al Japó per posar fi a la seva trajectòri­a en MotoGP. Té quatre carreres per acomiadar-se de set cursos a la cilindrada reina, amb una motxilla atapeïda d’èxits.

Sense haver pujat a la moto en dos mesos per culpa d’un turmell destrossat, Casey Stoner reapareixi­a aquest cap de setmana al Japó per posar fi a la seva trajectòri­a en MotoGP de la forma més digna possible. Quatre curses per acomiadar-se de set temporades a la cilindrada reina, amb una motxilla atapeïda d’èxits (dos títols, un subcampion­at, 37 victòries...), i amb l’encàrrec d’Honda d’un últim servei a la casa: una ajuda al seu company però no amic Dani Pedrosa. Només amb l’australià a roda del català, Dani podria tenir alguna opció real de retallar els 33 punts que li separaven del lideratge de Jorge Lorenzo en les quatre curses pendents (la del Japó començava aquest matí, a les 7 hora espanyola).

Però Casey no sembla que estigui per la tasca d’equip. Ni tampoc Pedrosa ho esperava gaire. L’australià ha tingut un retorn a la competició força complicat, després de gairebé dos mesos de baixa, des del 18 d’agost que es va lesionar de gravetat a Indianàpol­is. Per començar, l’aussie va tenir problemes amb una de les motos per trobar els reglatges més adients per a Motegi, la casa d’Honda. I per continuar, Casey s’ha trobat que encara no està al nivell de les dues vedets que es juguen el títol. Sense ritme i minvat encara físicament, malgrat haver millorat més de 7 dècimes els seus temps, Stoner no passava del 7è lloc en els assajos lliures i en la qualificac­ió. No va poder apropar-se més que a 7 dècimes de la pole de Lorenzo i dels millors temps de Pedrosa en els entrenamen­ts. Uns cronos que no

LES QUEIXES DE CASEY “No puc treure el peu ni inclinar prou la moto o aixecar-la ràpid als revolts”

estarien gens malament per a qualsevol, fins i tot per enfilar-se al podi, però que són insuficien­ts perquè Casey pugui ficar-se en la lluita entre Dani i Jorge.

“Físicament, encara tinc una mica de dolor, però no gaire; pateixo una mica per aixecar la moto als revolts a dretes i això fa que ens costi una mica més de treballar en la posada a punt”, justificav­a Stoner, que estava trobantse amb molts problemes per pilo- tar amb comoditat. “L’equip pot apreciar que l’angle d’inclinació ni s’apropa al que és habitualme­nt. No puc treure el peu, així que tampoc no puc inclinar gaire la moto o aixecar-la ràpid a la sortida dels revolts. Així que no sé què he d’esperar a la cursa”, es lamentava Stoner.

El rendiment de l’australià és una incògnita. “És un guanyador i segur que quan torni voldrà guanyar el màxim de curses abans de retirar-se”, deia Pedrosa, que no esperava cap ajuda de l’australià per poder enxampar Lorenzo. Sense possibilit­ats de ser campió, despenjat a 94 punts de Jorge en haver-se perdut tres grans premis (Brno, Misano i Alcanyís), Stoner aspira a tot estirar a ampliar el seu capítol de victòries, sobretot a Austràlia, i a millorar el seu rànquing: encara pot retirarse com el setè pilot amb més triomfs de la història. Si n’aconseguei­x dues més, superaria les 45 victòries de Jim Redman. Lorenzo, que va sumar la 50a

pole de la seva trajectòri­a, no s’inquieta. Amb 33 punts de renda sobre Dani, es congratula­va per “la tranquil·litat extra” que té respecte al pilot vallesà. “Ell no es pot permetre no guanyar les curses, i nosaltres sí”.

 ?? SHUJI KAJIYAMA / AP ?? Casey Stoner surt del garatge amb la seva Honda Repsol a Motegi
SHUJI KAJIYAMA / AP Casey Stoner surt del garatge amb la seva Honda Repsol a Motegi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain