La Vanguardia (Català)

Herrera apel·la al vot dels socialiste­s descontent­s

- BARCELONA Redacció

El líder d’ICV, Joan Herrera, va ser proclamat ahir candidat del seu partit a la Generalita­t amb el 98,58% de vots obtinguts durant el consell nacional ecosociali­sta, un punt més dels que el van revalidar com a cap de llista per als comicis del 2010, en què va obtenir el suport del 97,42%. El par-

Els ecosociali­stes volen evitar que la campanya se centri en el dret a decidir

tit va escollir també els caps de llista provincial­s, amb Sara Riera per Lleida –amb el 99,2% de suports–, Hortènsia Grau per Tarragona –amb un 98,3%– i Marc Vidal per Girona –amb un suport del 95,4%–.

Herrera va aprofitar el seu discurs després de ser elegit candidat per advertir que, segons les enques- tes, entre un 35% i un 40% dels votants estan indecisos, i “ni en les primeres eleccions de la democràcia no hi havia tanta gent que dubtava”. Per això va animar tot l’electorat progressis­ta que vagi a votar i que ho faci per defensar el dret a decidir, “però també el dret al treball i els drets socials”. En aquesta línia, va fer una crida als qui han votat en altres ocasions al PSC però no els ha convençut la seva actuació “perquè no ha ajudat a plantar la cara que es necessitav­a”, perquè “davant una situació d’emergència”, apostin per ICV en uns comicis que “obren una nova etapa”.

El candidat ecosociali­sta va declarar que la campanya no s’ha de limitar al dret a decidir i va carregar contra les retallades de CiU i del PP, per a les quals va assegurar que hi ha alternativ­a i passa per “tocar els privilegis” dels qui més en tenen.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Joan Herrera va ser proclamat ahir candidat d’ICV
MANÉ ESPINOSA Joan Herrera va ser proclamat ahir candidat d’ICV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain