La Vanguardia (Català)

Junqueras es proposa fer D’ERC la segona força

- BARCELONA Redacció

El candidat d’ERC a la presidènci­a de la Generalita­t, Oriol Junqueras, va afirmar ahir que la seva formació aspira a ser la segona força política en les eleccions del proper dia 25 de novembre i, posteriorm­ent, en una Catalunya independen­t a ser la força “hegemònica i de govern”.

El líder d’ERC, va ser elegit per unanimitat can- didat dels republican­s a les eleccions catalanes, amb 146 vots a favor, cap en contra i dos vots en blanc durant el Consell Nacional del partit.

Durant la seva intervenci­ó, Junqueras va explicar que l’objectiu del seu partit és “poder deixar de ser independen­tista” després de proclamar un Estat propi per a Catalunya i va argumentar que els republican­s compten amb la millor preparació per fer-ho, ja que són la formació que ha defensat la sobirania catalana durant més temps. El candidat republicà va reconèixer que el seu partit “està disposat a acompanyar qui sigui en el camí a la independèn­cia”, tot i que va advertir que sempre tindran en compte tots els que estan patint per arribar a final de mes, des dels que no poden pagar

Els republican­s acompanyar­an “qui sigui en el camí a la independèn­cia”

la hipoteca als que no troben feina. “Com més forts siguem –va afirmar– més els podrem ajudar. Volem ser una alternativ­a econòmica i social”. En aquest sentit va indicar que si aconseguei­xen quedar en segona posició seran “absolutame­nt decisius”, perquè “no és el mateix si la segona força és el PSC, el PP o ERC”.

 ?? MANE ESPINOSA ?? Oriol Junqueras ahir en el Consell Nacional d’ERC
MANE ESPINOSA Oriol Junqueras ahir en el Consell Nacional d’ERC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain