La Vanguardia (Català)

Navarro tria de número dos un militant extern a l’aparell del PSC

- BARCELONA Redacció

Els socialiste­s catalans, que avui celebren el seu consell nacional, ja han elegit el número dos de la llista per Barcelona, que acompanyar­à Pere Navarro. Es tracta de Maurici Lucena, un militant estern a l’aparell i de perfil tècnic, que ha treballat en els ministeris que ha ostentat el PSC a Madrid durant les etapes de govern del PSOE. La número tres d’aquesta llista serà l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, seguida de Joan Ignasi Elena, del sector crític Avancem, i de la diputada i responsabl­e d’economia del partit, Rocío Martínez-Sampere. A Lleida, el cap de llista serà l’alcal- de de la capital, Àngel Ros, seguit d’Òscar Ordeig, regidor a la Seu d’Urgell i rival de Ros pel control del partit a la província. Al seu torn, a Tarragona encapçalar­à la candidatur­a Xavier Sabaté, fugaç portaveu parlamenta­ri a la legislatur­a anterior. Finalment, a Girona el cap de llista serà Juli Fernández, alcalde de Palafrugel­l, amb el dubte de si l’exconselle­ra Marina Geli serà o no la número dos.

D’altra banda, el consell nacional conjunt de Convergènc­ia i Unió es reuneix avui per proclamar Artur Mas candidat i ratificar les llistes de la federació a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, així com les línies bàsiques del seu programa electoral.

Tot i que Artur Mas té l’última paraula i sol guardar-se, fins a l’últim moment, el secret sobre la composició definitiva de les candidatur­es, tot sembla indicar que el president de CiU al Parlament, Oriol Pujol, pujaria fins al

CiU aprova avui unes llistes de continuïta­t amb Oriol Pujol a l’alça, ja que ocuparia el número tres

número tres de la llista a les eleccions del 25-N, per darrere d’Artur Mas i Joana Ortega, amb el que reforçaria el seu paper a la federació després del nomenament al març com a secretari general de CDC. D’aquesta manera ocuparia el lloc que a les eleccions del 2010 va ostentar l’encara conseller d’Interior, Felip Puig, que podria ser el quart o baixar el sisè a la llista perquè CiU està obligada a col·locar dues dones en cada tram de cinc candidats per complir la llei de paritat. Per això, s’estudia la possibilit­at que la que en aquesta legislatur­a ha estat presidenta del Parlament, Núria de Gispert, pugui anar al cinquè lloc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain