La Vanguardia (Català)

Canvis en el PSC

-

Vagi per endavant que no tinc cap afiliació política. Reconec haver patit sovint un gran desencís provocat per les actuacions de les formacions polítiques, però sempre m’he esforçat a rebuscar en els programes electorals alguna cosa que m’ajudés a dipositar una papereta a l’urna de torn.

Avui em dirigeixo directamen­t al PSC, un partit que sempre ha tingut com a objectiu ser un partit de govern a Catalunya i que s’ha definit –i crec que encara ho fa– com a partit catalanist­a en benefici dels ciutadans del nostre país. Darreramen­t percebo una renúncia a totes dues coses.

La veu pròpia al Congrés de Di- putats s’ha reduït a un “error” a l’hora de votar; votar en contra d’una resolució que pretenia que la Generalita­t de Catalunya pogués consultar als catalans i catalanes sense haver de demanar permís a ningú. Quin valor hem de donar a les seves recents abrandades afirmacion­s, aquí a casa nostra, en defensa del dret democràtic de la ciutadania a ser consultada? Hem d’interpreta­r que el PSC, un partit de Govern del meu país, renuncia d’entrada a aquesta competènci­a? No volen governar amb totes les competèn- cies? O és que ja han decidit renunciar a ser ells mateixos i actuar sempre amb submissió absoluta a les ordres del PSOE? Com se senten els i les que encara són socialiste­s catalans? PSC, qui t’ha vist i qui et veu!

JOAN CORNEY I VILÀ

Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain